Ç harfinin intikamı!

Ç harfinin intikamı!
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Ç harfinin intikamı!

Ç harfinin intikamı Star Tv’de y yayınlanan polisiye dizi "Behzat Ç."nin başrol oyuncusu Erdal Beşikçioğlu ve dizi ekibinden arkadaşları, TED Ankara Koleji Söyleşi Günlerine konuk oldu.
Söyleşinin yapılacağı salona girişinde öğrencilerin alkışlarıyla karşılanan Erdal Beşikçioğlu, gördüğü ilgi karşısında şaşırdı.
Söyleşiye, Beşikçioğlu ile birlikte, dizide Harun'u canlandıran Fatih Artman, İnanç Konukçu ile dizinin genel direktörü Muharrem Gülmez katıldı.
Beşikçioğlu, bir öğrencinin "Dizideki karaktere benzeyen yönleriniz var mı" sorusuna, "Genellikle bir rolü çalıştığınızda o rol içinde kendinizden bir şeyler parlar. Behzat Ç. karakterinde de kendimden ufacık da olsa bir parça vardır" yanıtını verdi.
"Dizinin bu kadar kısa sürede popüler olmasını neye bağlıyorsunuz" sorusu üzerine de Beşikçioğlu, "Peki sen neye bağlıyorsun" diye öğrenciye sordu. "Sizin pejmürde tavırlarınız nedeniyle" cevabını alan Beşikçioğlu, "O zaman bu nedenle kısa sürede ilgi gördü dizi demek ki" diye konuştu.
 
 Beşikçioğlu, başka bir öğrencinin "Behzat Ç'nin açılımı nedir" sorusunu da dizinin genel direktörü Gülmez'in yanıtlayacağını söyledi. Bunun üzerine Gülmez, dizinin Emrah Serbes'in kitabından uyarlandığını ifade ederek, yazara bir sohbet sırasında sorulduğunda, "Alfabede ç harfine haksızlık edildiğini düşünüyorum, onun intikamını almak için Behzat'ın soyadını 'Ç' olarak seçtim" dediğini belirtti.