Cinayetçi Eda Üçüncü Sayfa Haberlerini Okumuyor

Cinayetçi Eda Üçüncü Sayfa Haberlerini Okumuyor
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Cinayetçi Eda Üçüncü Sayfa Haberlerini Okumuyor

 'Narkotikçi'  Zülüf,  'cinayetçi' Eda oldu... İstanbul'dan Ankara'ya tayin edilen genç ve güzel komiser, artık Behzat Ç. 'nin emrindeki Cinayet Büro'da görev yapıyor! 'Pars: Narkoterör'deki rolüyle rüştünü ispat eden Seda Bakan, 'Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi' adlı dizide, büro yerine 'saha'da çalışmak isteyen hırslı bir polisi canlandırıyor.25 yaşındaki genç oyuncu 'Cinayetçiyim ama üçüncü sayfa haberlerini okumuyorum' diyor..

Oyuncu olmaya nasıl karar verdiniz?

 'Oyuncu olacağım' diye özellikle bir çaba sarf etmedim. Sakarya Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra oyunculuk konusunda ne yapabilirim, yeteneğim var mı yok mu diye TÜRVAK'a gittim. Bir yıl eğitim aldım. Orada okurken hocalarım bana yardımcı oldu ve teklifte bulundu. Teklifleri değerlendirdim. İlk dizim 'Sana Mecburum'du. Ondan sonra 'Pars: Narkoterör'de rol aldım. Küçükken çok fazla evcilik oynardım. Şu anda da bir oyunun içerisindeyim. Büyüdüm artık. Bebeklerimle oynayamam ama kendimi bu şekilde motive edebilirim dedim ve oyuncu oldum.

Karakterlerle kendinizi motive etmek nasıl bir şey?

Çok değişik... Bana deseler ki 'Şunu oynayacaksın', ben içimden birçok özellik çıkartırım ama o olamam. O olmak için elimden geleni yapabilirim. İşte o olmak için ne yapıyorsam, ortaya bir oyun çıkıyor ve bir hikâyenin içinde oluyorsun. Yavaş yavaş oynamaya başlıyorsun.


'Behzat Ç.'de canlandırdığınız Eda nasıl bir karakter?

Cinayet Büro'da bilgi-belge işlerini yürüten bir polis. Kriminal testler, otopsi raporları ilk onun masasını gidiyor. Behzat Ç., Hayalet, Akbaba ve Harun'dan oluşan ekibe, cinayetleri çözmek için bilgi sağlıyor. Ama içeride değil dışarıda çalışmak istiyor. Mümkün olduğunca kendini göstermek için çalışan hırslı bir kız.

Küçükken erkek gibiydim

Nasıl bir çocuktunuz?

 Öyle çok çalışkan biri değildim. Çok yaramaz bir çocuktum. Annem de "Ağabeyin beni senin kadar üzmedi" der. Erkek gibiydim. İlkokuldan ortaokula kadar çalışkan bir çocuk değildim ama lisede daha iyi oldum.

Korkularınız var mı?

 Korkularım var ve herkesin de vardır bence. Yanlış anlaşılmayı hiç istemem, bundan korkarım.

'Fatmagül'ün Suçu Ne?' ile gündeme gelen tecavüz sahneleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Dizilerde insan hayatı neyse onu anlatmaya çalışıyoruz. Kız camdan atlamış, tecavüze uğramış bunu insanlara göstermek lazım. Bu kötü örnekse o zaman üçüncü sayfa haberleri de yayınlanmasın. Onlar da kötü örnek.

Plan yapar mısınız?

Plan yapmayı sevmem, elimdekini değerlendirmeye çalışırım. Sonuçta bir sene sonra ne olacağımız belli değil.

Set dışında neler yaparsınız?

Herkes gibi yaşıyorum. Spora gidiyorum. Sinemaya gidiyorum. Ailemle, arkadaşlarımla vakit geçiriyorum. Senaryo çalışıyorum.

 Oyuncu kendi sesiyle oynamalı.

 Herkes bana sesimle ilgili şeyler soruyor. Scarlett Johansson'a benzetiliyor. Sesimin böyle olması için özel bir çabam yok. Sesim birisine benzetebilirsin ama bütün hayatın boyunca o sesle taklit yaparak yaşayamazsın, blbet bir yerde açık verirsin. O yüzden imkânsız. Sesim ıçm özel bir çaba şart etmiyorum. Böyle konuşuyorum. Hatta çocukken sesim daha da kaimdi. Bence oyuncu kendi sesiyle oynamalı. Şive sorunu varsa dublaj yapılabilir

Aşıkken kendimi iyi hissediyorum.

 Normalde hiperaktif bir insanım ama her zaman düşünerek hareket ederim. Aşık olduğumda kendimi daha iyi hissediyorum. Sürekli âşık olan bir insan değilim. Şu anda güzel şeyler yaşıyorum ama genelleme yapabileceğim şeyler söyleyemem. Sabah hava çok güzelse o güne de aşkla başlıyorum ve günüm süper geçiyor. İçimizdeki aşkı bulmamız lazım, bunu yapmaya çalışıyorum.

Beni Gerçekten Polis Sanıyorlar!

Eda ile benzeyen yanlarınız var mı?

Eda çalışkan bir kız, ben de çalışkanım. Ama Eda daha hırslı. Ben o kadar değilim. İsteklerimin peşinde koşarım ama o sürekli koşturma içinde. Ben beklemeyi seçerim.

 Küçükken polisten korkar mıydınız?

 Hayır. Doktorlardan korkardım küçükken, hâlâ da korkarım. Doktora gitmeyi hiç sevmem.

Bu rolden sonra sokakta insanların size tepkisi nasıl oldu?

Ben daha önce de polis rolü oynamıştım. Sanki bu benim mesleğim gibi davranmaya başladı insanlar. Beni gerçekten polis sananlar oluyor sokakta.

 Üçüncü sayfa haberlerini okur musunuz?

 Hayır, hiç okumuyorum. Üçüncü sayfa haberleri moralimi bozuyor.


AKŞAM