Küfür çıkarsa gerçeklik azalır!

Küfür çıkarsa gerçeklik azalır!
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Küfür çıkarsa gerçeklik azalır!

"BEHZAT Ç.'NİN GÜZEL POLİSİ SEDA BAKAN, ELEŞTİRİLEN KÜFÜRLÜ DİYALOGLARIN PROJEYE GERÇEKLİK KATTIĞINI SÖYLEDİ VE "BU TARZ KONUŞMALAR SENARYODAKİ KARAKTERLERİN YAŞADIKLARI HAYATLARDAN KAYNAKLANIYOR" DEDİ.

Star TV'nin kısa sürede kendi seyircisini oluşturan dizisi "BehzatÇ."nin polis Eda'sı Seda Bakan, performansı ve güzelliğiyle öne çıkıyor. "Pars Narkoterör" dizisindeki başrolünün ardından yıldızı parlayan Bakan, Ankara'da çekilen dizinin önce senaryosuna, ardından yönetmeninin Serdar Akar olmasına tav olduğunu söyledi.

"Adanalı"dan sonra yine bir polis dizisiyle ekranda olmak nasıl?
"Adanalı"da psikologu oynuyordum ama zaten çok uzun süre oynamadım. O yüzden "Behzat Ç.", benim için farklı bir tecrübe.

Polisiyede oynamak daha mı zor?
Hayır, diğer dizilerden ayıran belirli bir zorluğu yok. Hatta daha kolay... Çünkü çok profesyonel bir ekiple çalışıyoruz. Çalışma saatlerimiz uzun sürmüyor. Rol için, dizi başlamadan 1 ay önce Ankara'ya gittim ve provalara başladık.Karakter çalışmaları yaptıktan sonra poligona gittik. Çok eğlenceliydi. Ankara'daki cinayet büroyu da ziyaret edip oradaki polis memurlarını tanımaya çalıştık. İşlerinin zorluklarını ve biraz da özel hayatlarını inceledik.

"Behzat Ç.'de sizi ne etkiledi?
Dizinin uyarlanacağı Emrah Serbes'in romanı "Her temas iz bırakır" sürükleyici bir hikâyeydi. Çok güzel senaryolaştırılmıştı ve herkes işe çok inanıyordu. Ben de "Kariyerim için bir polisiye daha deneyebilirim" dedim. Yönetmenimizin Serdar Akar olması, beni heveslendiren diğer etkendi. Onlardan çok şey öğrenebileceğimi hissetmiştim.

Biplenen küfürlü diyalogların eleştirilmesine nasıl bakıyorsunuz?
Oradaki konuşma tarzı senaryonun ve hikâyenin içinde var olan bir şey. Bu tarzdaki konuşmalar senaryodaki karakterlerin kişiliklerinden ve yaşadıkları hayatlardan
kaynaklanıyor. Bu küfürlerin var olmaması bence senaryonun gerçekliğini azaltır. Dolayısıyla konu hakkında söylenecek daha fazla bir şey yok.

Çekimleriniz nasıl geçiyor?
Set çok keyifli ve komik geçiyor. Sadece bazen rol anında diğer oyuncuların komik tavırlarına gülmeden durmak beni zorluyor. Çekim aralarında prova yapıyoruz.

Ankara'da otelde mi kalıyorsunuz?
Ankara'da yaşamayan diğer bütün dizi çalışanları gibi ben de otelde kalıyorum ve otelde kalmayı seviyorum. Ankara'da uzun kaldığım zamanlarda tiyatroları takip etmeye çalışıyorum.
Bu arada Ankara'da tiyatro bileti bulmak gerçekten zor.

Eda sizce nasıl biri?
Dizide, cinayet bürodaki herkes Eda'ya nazaran daha çeşitli davranış şekillerine bürünebiliyor.
Eda biraz düz bir kız. İstedikleri, sevdikleri, sevmedikleri, hayalleri gayet net. İşi en büyük aşkı. Erkek egemen bir ortamda elinden geldiği kadar sesini duyurmaya çalışıyor.

Erdal Bey'le çalışmak nasıl?
Erdal abi çok başarılı. Onu sürekli izliyorum. Çalışma şekline kadar merak ediyorum. Ayrıca çok çalışkan bir oyuncu. Tüm övgüleri hak ediyor.

Nasıl geri dönüşler alıyorsunuz?
Dizinin güzel bir kitlesi oluştu. Fanatikleri var. Herkes çok beğeniyor ve destekliyor. İlginç bir tepkiyle karşılaşmadım. Fakat bir yakınımız, beni Behzat Ç. karakterinin aynısı bir polis arkadaşı olduğuna inandırdı.

Oynamak istediğiniz bir rol var mı?
Kendimi kırabileceğim her rolde oynamak isterim. Mesela fantastik bir hikâyede oynamak keyifli olabilir.


Milliyet Televizoyon / Sercan Kısmet