Beni Nursen değil ‘süslü Hande’ zorladı

Beni Nursen değil ‘süslü Hande’ zorladı
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Beni Nursen değil ‘süslü Hande’ zorladı

Adını Feriha Koydum dizisinin entrikacı Hande’si Ceyda Ateş, şimdi Evlerden Biri adlı yapımda masum, sessiz ve saf Nursen rolünde. Herkes onun tarzını Hande’ye yakın bulsa da genç oyuncu aksini söylüyor: “Sokakta erkek gibi gezerim, salaş giyinirim, makyaj yapmam, topuklu ayakkabı tercih etmem. Dolayısıyla Hande karakteri beni çok zorlamıştı.”

Onu hep reytingi yüksek, entrikası bol dizilerde ‘fettan ve kötü kadın’ olarak izledik. Kavak Yelleri Doludizgin Yıllar ve Adını Feriha Koydum dizilerinde adeta ‘mikser’ gibiydi. Şimdi Orhan Kemal’in Evlerden Biri adlı eserinden uyarlanan aynı adlı dizide masum bir genç kız olarak karşımıza çıktı. 24 yaşındaki Ceyda Ateş, dizideki ‘Nursen’ karakteriyle izleyenleri ters köşeye yatırdı! Güzel oyuncuyla diziyi ve özel hayatını konuştuk.

-Şimdiye kadar sizi hep yan rollerde gördük. İlk kez bir dizide başroldesiniz. Teklif geldiğinde ne hissettiniz?

Daha önceki dizilerde başrol olmasam bile ana karakterlerden biriydim. Bize Adını Feriha Koydum dizisinin kalkacağını söylediklerinde hemen bir yeni projeye başlamak istemedim. Hatta ‘Eğer yeni sezonda bir projem olacaksa iyi bir iş olmalı. Olmazsa gerekirse bir yıl beklerim’ diye düşünüyordum. İşte o dönemde Evlerden Biri dizisinden bambaşka bir rol teklifiyle geldiler. Karakter masumdu ve çok heyecanlandım. İstediğim gibi ters köşe bir karakter olması beni cezbetti. Senaryoyu da okuyunca kabul ettim.

ETKİLENMEMEK İÇİN KİTABI OKUMADIM

-Peki bambaşka bir karakterle seyirci karşısına çıkmak sizi ürkütmedi mi?

Çok korktum. Çünkü insanlar beni kötü bildi, kötü gördü. İzleyicilerin ne tepki vereceğini merak ettim. Sonuçta bambaşka bir Ceyda Ateş ve bambaşka bir karakterle çıkacaktım karşılarına. Dizinin ilk bölümü yayınlandığında hemen internete girip kim ne yorum yapmış diye baktım. Tepkiler güzel olunca rahatladım.

-Bu dizide Şemsi İnkaya gibi usta bir oyuncuyla karşılıklı oynamak nasıl bir duygu?

Şemsi İnkaya ile ilk kez 12 yaşındayken Üvey Baba dizisinde karşılıklı oynamıştım ve o dönemde kendisinden çok korkuyordum. Çünkü sürekli bağıran bir adamdı dizide. Şimdi 24 yaşıma geldim ve başka bir projede ikinci kez karşılıklı oynuyoruz. Bunu Şemsi abiye hatırlattığımda çok şaşırdı. ‘O küçücük kız büyüdü de şimdi onunla karşılıklı mı oynuyoruz’ diye takılıyor.

-Orhan Kemal’in Evlerden Biri adlı kitabını okudunuz mu daha önce?

Okumamıştım ama konusunu biliyordum. Daha sonra okumak istediğimde ise yönetmenimiz izin vermedi. Çünkü kitaptaki karaktere göre kafamda bir karakter yaratmamamı, senaryodaki karaktere yoğunlaşmam gerektiğini, okursam kitaptaki Nursen’den etkileneceğimi düşündü. Ben de etkilenmemek için okumadım.

-‘Dizi tutmadı, yayından kaldırılacak’ gibi söylentiler var. Ne kadarı doğru bu haberlerin?

Acun Ilıcalı Star TV’ye geldiğinde bu söylentiler çıktı. ‘Acun geldi tutmayan dizileri kaldıracak’ dendi, hatta bizim dizimizin adını da kullandılar. Ama haberlerin hiçbiri doğru değil. Ayrıca kanal da kendi sitesinde bizimle ilgili bir açıklama yaptı ‘Yıl boyunca devam edecek dizilerden biri’ diye. Kimse kendine dert etmesin, dizimiz başarılı bir şekilde devam ediyor.

-Sizin ve Hazal Kaya’nın Adını Feriha Koydum dizisinden kendi isteğinizle ayrılmadığınız, huzursuzluk çıkardığınız için rollerinize son verildiği söylendi. Doğru mu?

Kesinlikle öyle bir şey yok. Hazal’a da bana da dizinin biteceği, 65’inci bölümde final yapacağı, daha sonra iki bölüm sonraya kaldığı söylendi. Bu sebepten dolayı ikimiz de başka projeleri kabul ettik. Sonradan bize dediler ki dizi devam edecek. Tabii ne Hazal ne ben artık geri dönebilirdik. Dolayısıyla herkes arkamızdan konuştu magazinde pek çok haber çıktı.

Annem bana ‘Benimle yürüme karşı kaldırıma git’ diyor

-Dizi için saçınızın rengini sarıdan kahverengiye değiştirdiniz. Zor oldu mu?

Gerçek saç rengim sarı. Haliyle çevremdekiler sarı saçlarımla tanıyor beni. Ama ailem alışamadı. Tamam çok beğendiler ama annem saçımı boyattığım ilk gün ‘Sen kimsin?’ deyip durdu.

-Şimdi alışabildiniz mi peki masum karakterinize?

Ben alışıyorum ama annem ve çevremdekiler daha alışamadı. Hatta bazıları şaka yapıyor ‘Hande topuklu ayakkabılarla gezerdi, Nursen’de para yok’ diye. Erkek arkadaşım Can bile bana acımaya başladı. Dizide parasızlıktan zor günler geçiriyorum, üzülüp takılıyor ‘Paran yoksa vereyim ben sana’ diyor.

-Hande’nin o şık kıyafetlerinden sonra Nursen’in kıyafetleri kötü gelmiştir...

Herkes benim Hande gibi giyindiğimi düşünse de tam aksiyim. Öyle ki Hande karakterinde biraz zorlanmıştım. Hatta bugün sizinle röportajım var diye Can telefonda ‘Düzgün bir şeyler giy git olur mu?’ diye tembih etti. Pijamayla gezen, makyaj yapmayan biriyim. Erkek gibi gezerim. Annem bile sokaktayken ‘Karşı kaldırımdan yürü, kız gibi durmuyorsun’ der. Topuklu ayakkabı bile giymem.

Evleneceğim ama tarihi netleştirmedik

-Erkek arkadaşınız Can Yurtsevdi ile evlenmeyi düşünüyor musunuz?

Yaklaşık dokuz aydır Can ile birlikteyiz ve ilk günden bu yana da evlilik düşünüyoruz zaten. Sonuçta ciddi bir ilişkimiz var. Fakat henüz bir tarih belirlemedik.

-Yeni projeleriniz var mı?

Kayra Şenocak benim diksiyon hocam ve onunla yapacağımız bir proje var. Kendisiyle Her Şey Bir Kadınla Başladı adlı komedi türünde bir tiyatro oyunu sahneleyeceğiz. Ne zaman olacağı belli değil.

Star Cumartesi

Hale ceylan Barlas