'Her şeyi yaşadık, alnım ak'

'Her şeyi yaşadık, alnım ak'
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
'Her şeyi yaşadık, alnım ak'

   
Star TV'nin yeni komedi dizisi İbreti Ailem'deki uçuk kaçık genç kadın tiplemesiyle deyim yerindeyse döktüren Gonca Vuslateri, hayatta yadırganabilecek her şeyi ya yaşadım ya da kenarından geçtim . Alnım ak " dedi .



Bugünkü çekimlerde nasıl bir role girdiniz ?

- Kendimi güzel hissettim . Aslında güzellik nedir bilmiyorum . Kendini güzel hissetmek , birine " Seni seviyorum " demeye benziyor .

Gonca güzel mi?

Onu da bilmiyorum .

Sizi en çok ne sıkar?

- Zekasını kullanamayan insan. Dünyada , insan dışında hiçbir canlı varlık gerilemiyor.

Peki kendinizi nasıl buluyorsunuz?

- Ben de buna dahilim . Bir şey hakkında fikre sahip olmak için oradan geçmem, onu yaşamam gerekir. Yaptım da zaten. Yadırganabilecek her şeyi ya yaşadım ya kenarından geçtim. Alnım ak.

Pişmanlığınız yok mu?

- Oturup 'Üzül Gonca!' dediğimde, aklıma ilk getireceğim şey, tuhaf öfkelerim yüzünden kaybettiğim dostlarım. Dikkatli baktığınızda, tüm bunların altında büyük yoksunluklar taşıyan bir portre olduğumu görebilirsiniz. Bunu anlayan tüm arkadaşlarım yanımda.

En son ne zaman ağladınız?

- İki gün önce, sabaha karşı 04.00'te. İki yıl öncesine ait birkaç fotoğrafıma ihtiyacım vardı. Onlan ararken, Genco Erkal' ın Fazıl Say eşliğinde okuduğu Nazım Hikmet'in 'Yaşamaya Dair' şiirini altı-yedi kez dinledim. Tüm çocukluk, lise, konservatuvar fotoğraflarıma bakıp ağladım.

En başa dönersek, nerede doğup büyüdünüz?

- Bursa'da doğdum. Babam, astsubaydı. Görevi dolayısıyla 13 yıl Adana'da lojmanda yaşadık. 1994' te emekli oldu ve Bursa'ya taşındık. 1998'de annemle babam boşandı. Annem ve ablamla birlikte İstanbul' a teyzemin yanına yerleştik. Liseden soma konservatuvar sınavlarına girdim. Oyunculuk eğitimime 2003'te Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde başladım.

Oyunculuk nasıl başladı?

- Annem oyuncu olmayı çok istemiş. Beni destekledi. Babaannem de öyle. Ailemizde mizahın temsilcisiydi. Tüm yetenek ondan geliyor. 

Sizinle gurur duyuyor olmalı.

- İki yıl önce öpücüklerimle uğurladım onu. 96 yaşındaydı. Yaşamının son anlarım onunla geçirmek çok güzeldi. Ben de onu çok güldürdüm. Bu, bana güzel bir hediyeydi.

Hiç düşünmeden yaptığınız bir eylem var mı?

- Konservatuvarda okurken kitap çaldım. Çılgınlık! Çok özür diliyorum, ama paramın olmadığı bir andı. Çok istediğim bir kitaptı, ne zamandır arıyordum. ( Gülüyor )

HALİL SEZAİ 9 YILLIK DOSTUM

Bir dönem Halil Sezai ile birlikte olduğunuz yazılmıştı. Bu doğru mu ?

Kendisi, dokuz yıllık arkadaşım. Bugün herkes, albümlerini dinliyor, taklidini apıyor ama biz çok önce olabileceğini konuşup gülerdik. Böyle bir haberin çıkması, arkadaşıma ayıp oldu. Aramızda çözdük, dostluk bakidir.

BİR AŞK YAŞIYORUM ONUNLA ÇOK MUTLUYUM

Mehmet Turgut ile yaşadığınız aşkı, Twitter'da ilan ettiniz. Bir sonraki ilişkinizde aynı şeffaflıkta davranır mısınız?

- Bunu artık yapamam. O, yaşanmış, bitmiş, anlam veremediğim bir şey olarak kalacak. Şu anda bir aşk yaşıyorum. Onu, Twitter ' da yazmayacak kadar çok seviyorum. Bu röportajı okuduğunda, aşkı eski ilişkim üzerinden konuştuğumu görmesini istemem.

Aşka, onu anlatarak devam edelim.

- Onunla çok mutluyum. O kadar gerçek ki, başka hiçbir şey söylemek aklıma gelmiyor. Anladım ki aşk, kalbimde uçuşan kaçışan, şikâyet eden, öfkelenen bir titreşim.

Evlenme teklifi etse kabul eder misiniz?

- Belki uykusuz bir günüme denk gelirse. Önce başka planlarım var. Çünkü evlenirsem, hemen beş çocuk yaparım.

ARTIK BU ÜLKEYLE SEVGİLİ OLAMAM

Özgür olmak adına ne yaparsınız?

- Bu ülkede bağıran her meselenin seslerinden biri olmaya koştum. Örneğin sosyal paylaşım alanlarında, "Haydi bugün eşcinseller için yürüyoruz" sloganlarının lafta kalmaması, oraya en ön sıradan girip çığlıklar atmak gerekiyor. Bu, benim özgürlüğüm.

Politik görüşünüz ne?

- Bu konuda konuşmam. Oyuncu evrenseldir, o her şeyi oynar ve temsil eder.

Gonca Vuslateri olarak ne düşünüyorsunuz?

- Bugün içeride olan gazetecileri, hâlâ davası görülmeyen aydınları, akşam çocuklara yemek yedirirken izleyip neyin politik görüşünden söz edebiliriz? O an ne hissedersem o. Politik görüşüm bu.

Böyle düşünmenizin bir sebebi var mı?

- Sert tokat yediğim de oldu. Dolayısıyla 26 yaşında sanat, sosyal yaşam, müzik, festival anlayışı konusunda bu ülkeyle el sıkışıp "Arkadaş kalalım" dedim. Bundan sonra bu ülkeyle sevgili olmam ama İstanbul, yasak aşkım olmaya devam eder .


Tempo