‘SÖZ’ün Müziklerini 'Moskow Bow Tie' Orkestrası Yorumladı

, ‘SÖZ’ dizisinin jenerik müziği dünyaca ünlü Rus orkestrası ‘Moskow Bow Tie’ tarafından yeniden yorumlandı.
Giriş Tarihi : 17.09.2017 - 16:14
Güncelleme Tarihi : 17.09.2017 - 16:14
‘SÖZ’ün Müziklerini  'Moskow Bow Tie' Orkestrası Yorumladı

Yapımını ‘TIMS&B’nin, yapımcılığını Timur Savcı ve Burak Sağyaşar’ın yaptığı, ‘SÖZ’ dizisinin jenerik müziği dünyaca ünlü Rus orkestrası ‘Moskow Bow Tie’ tarafından yeniden yorumlandı.  

Yeni sezonda 18 Eylül Pazartesi akşamı 13. bölümüyle Star TV ekranlarında seyirciyle buluşacak olan ‘SÖZ’ün büyük ses getiren jenerik müziğine Atakan Ilgazdağ tarafından yapılan yeni aranje, ünlü şef  Vladimir Podgoretsky yönetimindeki dünyaca ünlü ‘Moscow Bow Tie’ orkestrası tarafından icra edildi.

Yaylılar ve Bakır Üflemeli Çalgılar Kullanıldı 

İstanbul ile Moskova arasında internet üzerinden gerçekleştirilen canlı bağlantıyla gerçekleştirilen kayıtta, yaylılar ve bakır üflemeli çalgılardan oluşan 28 kişilik orkestra  'SÖZ'ün müziklerini farklı varyasyonda yeniden düzenledi.

Muhteşem Bir Eseri Yeniden Yorumladık

Moscow Bow Tie Orkestrasının şefi Vladimir Podgoretsky 'SÖZ' dizisinin müziklerini kaydettikten sonra çalışmalara başladıklarını söyleyerek “ SÖZ dizisinin zaten muhteşem müziklerini vardı. Atakan Ilgazdağ harika bir müzik yapmış. Atakan İstanbul’dayken internet üzerinden bağlantı sağladık ve birlikte jenerik temasına farklı bir varyasyon çalışarak kaydı tamamladık. Var olan muhteşem çalışmaya bizlerde farklı bir duygu ve his kazandırdık” dedi.  

Müzisyen Atakan Ilgazdağ geçen sezon finalinden bugüne kadar dizi için yeni temalar yaptığını söyleyerek “ Jenerik müziğimiz için de farklı bir varyasyon çalıştım. Şefimiz Vladimir'e notaları gönderdim, orkestrasyonu büyük oranda o yaptı. Kayıt günü internet üzerinden kendi stüdyomda performansı takip ettim ve sonrasında onlardan gelen kayıtları kendi tracklerimle birleştirdim” dedi.

Kıdemli üsteğmen ve tim komutanı Yavuz karakterini başarılı oyuncu Tolga Sarıtaş’ın, ‘Özel Kuvvet Timi’ mensuplarını ise Burak Sevinç, Görkem Sevindik, Mustafa Yıldıran, Eren Vurdem, Aytaç Şaşmaz, Doğukan Polat'ın canlandırdığı "SÖZ" 18 Eylül Pazartesi günü Star TV'de ekrana gelecek.