Bağışıklık Çorbası

Bağışıklık Çorbası
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Bağışıklık Çorbası

Malzemeler:
2 adet tavuk but
2 adet havuç
2 adet soğan
2 adet pırasa
2 sap kereviz
2 adet defne yaprağı
tane karabiber
2 adet limon
1 adet domates
1/2 su bardağı şehriye
2 lt. su
taze zencefil
maydonoz
kuru kırmızı biber

Yapılışı:
Tavuk butları,doğranmış soğan,havuç,kereviz sapı,pırasa,defne yaprağı,limon,tane karabiber,tuz ve yaklaşık 2 lt. su ile kısık ateşte tavuk etleri buttan sıyrılana kadar pişirilir.
Tavuk suyu süzülerek ayrı bir kaba alınır.İçerisine çok minik doğranmış kabuksuz ve çekirdekleri alınmış domates,minik küpler halinde havuç,didiklenmiş tavuk parçaları ve şehriye eklenerek kısık ateşte pişirlir.
Şehriyeler piştikten sonra içerisine,limon suyu,ince doğranmış limon,zencefil,maydonoz ve pul biber ekleyerek çorbamızı tamamlıyoruz.