Baharatlı Armut Tatlısı

Baharatlı Armut Tatlısı
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Baharatlı Armut Tatlısı

Malzemeler:
6 adet orta boy armut
2 su b . toz şeker
4 su b. su
1 adet çubuk tarçın
1 adet yıldız anasın
1 adet çubuk vanilya
1 adet limon
Sos için :
100 gr. bitter çikolata
2 çorba k. tereyağ

Yapılışı:
Armutları soyup limon suyu ile ovun.
Tabanlarını ince şekilde kestiğiniz armutları derin bir tencereye alıp kalan malzemeyi de ekleyin.Üzerine yağlı kağıt örtüp orta ateşte pişirmeye başlayın.Şerbet kaynayınca altını kısıp ara ara kontrol edin armutlar dişe gelir şekilde piştiklerinde şerbetin içerisinden çıkarıp soğumaya alın.
Sıcak su dolu bir tencerenin üzerine bir kap koyup çikolta ve tereyapını eritin içerisne sos kıvamı alana kadar armutlu şuruptan ekleyin.
Sosunuz kıvam alınca armutların üzerine dökün istersniz ceviz ya da fıstıkla süsleyip tatlınız yiyebilirsiniz.