Brownie

Brownie
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Brownie

Malzemeler:
320 gr. bitter çikolata
125 gr. tuzsuz tereyağ
25-30 gr. kakao
1çay k. granül kahve
3 yumurta
1.5 su b. toz şeker
1 paket vanilin
1/2 çay k. tuz
1 su b. un
1 su b. ceviz

Yapılışı:
İlk olarak fırını 180 derecede ısıtın. Dikdörtgen ya da kare bir tepsiyi yağlayın üzerinede kenarlardan yükselecek şekilde yağlı kağıt serin.

Benmari usulü tereyağ ve çikolatayı birlikte eritin. Sıvı hal almaya başlayınca kahve ve kakaoyu da ekleyip pürüzsüz bir hal alıncaya kadar karıştırıp. Karışımı ılınmaya bırakın.

Yumurtaları şekerle köpürtün.İçerisine vanilya ve tuzu da ekledikten sonra çikolatalı karışımdan azar azar ekleyerek homojon bir hal alıncaya kadar spatula ile karıştırın.Ardından azar azar unu ekleyin kıvam koyu akışkan bir hal aldıysa unun tamamını eklemenize gerek yok.Ortam ısısı un miktarında etkili olucaktır.
Son olarak cevizleri elinizde parçalayarak içerisine ekleyip karıştırın.

Karışımı tepsiye döküp üzerini spatula ile düzleyip her yere eşit dağılmasını sağlayın.
180 derecedeki fırında min. 25 dk maks. 30 dk brownieyi pişirin.İçini daha ıslak istiyorsanız 25 dk nın hemen sonunda çıkarmalısınız.Pişen brownieye bir kürdan batırdığınızda kürdanın üzerine bir miktar kırıntı yapışmış ve hafif nemli bir görüntü görüyorsanız muhteşem birşeyeler yaptınız demektir :)

Oda sıcaklığında 30 dk. beklettikten sonra dilimleyip afiyetle yiyebilirsiniz.