Elmalı Sütlaç

Elmalı Sütlaç
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Elmalı Sütlaç

Malzemeler:
1 lt. süt
1 çay bardağı pirinç
4 kahve fincanı(160-180 gr.) toz şeker
1 adet çubuk vanilya
2 çay kaşığı pirinç nişastası
2 yumurta sarısı
1 adet elma
2 demlik poşetielma çayı

Yapılışı:
Süt,şeker,pirinç ve vanilyayı tencereye alıp kaynatın. Kaynamay abaşalayan sütü en kısık ateşe alın ve çayları içerisine bırakın. 2 dk. demlenen çayları içerisinden süzerek çıkartın.
Pirinçler pişip süt kıvam almaya başlayıncaya dek karıştırarak pişirin. Elmayı soyup minik küpler halinde doğrayın ve içerisine ekleyin.
Yumurta sarılarını çırpın ve karışıma ısısını dengeleyerk ekleyin.
Son olarak nişastayı az soğuk su ile açın ve gerektiği kadar süte ekelyerek kıvamını ayarlayın.
Kaseler paylaştırdığınız sütlacı tarçın ile süsleyip yiyebilirsiniz.