Fırında Ispanaklı Krep

Fırında Ispanaklı Krep
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Fırında Ispanaklı Krep

Malzemeler:

Krep:
1 su bardağı un
2 yumurta
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı su
2 çorba k. erimiş tereyağ
Tuz
Harç:
1 kg ıspanak
1 adet soğan
2 diş sarımsak
100 gr. dil peyniri
100 gr. beyaz peynir
1/2 çay b. kavrulmuş dolmalık fıstık
1 limon kabuğu
2 çorba k. tereyağ
muskat,tuz,k.biber,pul biber
Beşamel sos:
3 çorba k. tereyağ
3 çorba k. un
2 su b. süt
muskat,tuz,k.biber
üzeri için taze kaşar

Yapılışı:
Krep için unu eleyip diğer malzemelerle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
Yapışmaz sıcak bir tavaya çok az miktar sıvı yağ ekleyin. Karışımdan tavayı kaplayacak kadar döküp, krepleri önlü arkalı kızartın.Krepleri bir tabakta soğumaya bırakın.

Soğanları ve sarımsakları minik küpler halinde doğrayıp tereyağ ile yumuşayana dek soteleyin.Ispanakları soğanlara azar azar ilave edip çok kısa süre soteleyin.Karışımı ocaktan alıp geri kalan malzemeyi ekleyin.

Fırını 200 derecede ısıtın.

Kreplerin içerisine harcı eşit miktarda  bölüp sıkıca sarıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.

Tereyağ ve unu kokusu çıkana kadar kavurun.İçerisine azar azar soğuk süt ilave edip kıvam alna kadar karıştırın.Muskat,tuz ve k. biber ilave edip kreplerin üzerine dökün.

Üzerine bir su bardağı kadar rendelenmiş kaşar ekleyip kızarana kadar fırınlayın.