Kivi Soslu Pankek
Kivi Soslu Pankek
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Malzemeler:
500 gr. un
3 yumurta
400 ml. süt
50 gr. erimiş tereyağ
2 çay k. şeker
½ çay k. tuz
1 paket kabartma tozu
Sosu için:
4 adet olgun kivi
1 su b. su
½ su b. şeker
vanilya
Süslemek için:
pudra şekeri
taze nane
çilek
Yapılışı:
Kivileri soyup küçük parçalar halinde doğrayın.Su ve şekrle birlikte ksık ateşte yumuşayıncya kadar pişrin.Ocaktan alınca vanilya ekleyip soğumaya bırakın.
Un,tuz,kabartma tozu ve şekeri eleyin.Süt,yumurta ve ermiş teryağını çırpın.
Elenmiş karışımı sıvı karışıma çırparak yavaşça yedirin. Koyu akışkan kıvamlı bir harç elde edene kadar un ekleyin.
Orta sıcaklıktaki yağsız yapışmaz tavada dilediğiniz büyüklükte pankeklerinizi pişirebilirsiniz.
Üzerlerine kivi sos,ince doğranmış çilekler,nane yaprağı ve pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.