Köfteli Çıtır Sarma

Köfteli Çıtır Sarma
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Köfteli Çıtır Sarma

Malzemeler:

500 gr. köftelik kıyma
1adet soğan
1/2 su b. galeta unu
1/2 çay b. süt
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
2 diş sarımsak
100 gr. sert beyaz peynir
1 çay k. kimyon
1 çay k. toz kırmızı biber
tuz,k.biber
 8 adet milföy hamuru
1 yumurta
sıvıyağ
 
Yapılışı:
Fırını 200 derecede ısıtın.
Kıymaya,rendelenmiş soğan.ince kıyılmış biberler,ezilmiş sarımsak,süt ve galeta ununu sırasıyla ekleyin.
Karışımı uzun süre homojen olana kadar yoğurun.İçerisine küp doğranmış beyaz peyniri de ekleyip buzdolabında 30 dk. dinlendirin.
Un  ve merdane yardımı ile milföy hamurlarınızı dikdörtgen şeklinde uzatın.
Köfte harcını 8 eşit parçaya bölün.
Elinizle uzun köfte şekilleri verip 2 tarafı açık kalacak şekilde milföy içerisine sarın.
Üzerlerine yumurta sarısı ve sıvıyağ karışımından sürüp.
30 dk. ya da köfteler pişip üzerleri kızarana kadar pişirin.
Uzun sarmaları lokmalık börekler şeklinde dilimleyip,sarımsaklı yoğurt ya da domates sos ile servis edebilirsiniz.