Mozeralla ve Fesleğenli Patlıcan

Mozeralla ve Fesleğenli Patlıcan
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Mozeralla ve Fesleğenli Patlıcan

Malzemeler:
6 adet olgun patlıcan
3 adet yumurta
1 su b. un
2 su b. galeta unu
sıvı yağ
2 su b. domates püresi
250 gr mozarella
taze fesleğen
z.yağı
tuz,karabiber

Yapılışı:
Patlıcanları ince uzun kesip tuzlu suda bekletin.
Kuruladıktan sonra önce una sonra yumurtaya son olarakta galeta ununa batırarak kızartın.
Fırını 200 derecede ısıtın.
Domates püresini z.yağ tuz,karabiber ve az miktar sıcak su ile inceltin.
Fırın kabının tabanına sırayla patlıcan domates sos,peynir ve fesleğen olmak üzere katlar halinde tüm malzemeyi  sıralayın.
Son kata bol miktarda mozarella koyup kızarana kadar fırınlayın.