Tereyağlı Levrek ve Kağıtta Sebze

Tereyağlı Levrek ve Kağıtta Sebze
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Tereyağlı Levrek ve Kağıtta Sebze

Malzemeler:
2 adet levrek
3 ç.k tereyağ
1 /2 çay b. Sıvıyağ
2 diş sarımsak
Taze kekik

Brüksel lahana
Arpacık soğan
Havuç
Brokoli
Taze fasülye
Çeri domates
Taze kekik
Tereyağ
Tuz,karabiber

Yapılışı:
Levrekleri fileto haline getirip 4 parçaya bölün ve tereyağ hariç tüm malzemeyle karıştırp 1 saat kadar dinlendirin.
Sebzeleri yarım arpacık boyutunda doğrayın ya da ayırın ve yuvarlak şekildeki 4 parça yağlı kağıda paylaştırın.Sebselerin üzerine tuz,karabinber,kekik,bir tatlı kaşığı teryağ ekleyin ve hava alamayacak şekilde köşelerini katlayın.
Kağıdın üzerine bıçak yardımı ile bir delik açın ve 180 derecede ısıttığınız fırında 20 dk. pişirin.

Yapışmaz kızgın bir tavada derileri tavaya gelicek şekilde balıkları pişrmeye başlayın marinedeki yağ yeterli olucaktır. Balıkların diğer yarılarını çevirdiğinizde tavaya tereyağını ekleyip kaşık yardımı ile balıklara yedirin.

Tabağınıza önce sebzeleri ardından üzerine balıklarınızı ekleyip şık bir sunum gerçekleştirebilirsiniz.