Hiçbir çocuk babasını paylaşmak istemez

Hiçbir çocuk babasını paylaşmak istemez
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Hiçbir çocuk babasını paylaşmak istemez

16 yaşındaki İlayda Alişan, Bir Çocuk Sevdim adlı dizide canlandırdığı Merve karakteriyle dikkatleri bir anda üzerine çekti. İzleyiciler sevmese de İlayda, babasının evlendiği kız ve onun oğlundan kurtulmak için çabalayan Merve’nin aslında kötü olmadığı görüşünde: “Aynı şey başıma gelse ben de kızardım!”

İlayda Alişan, henüz 16 yaşında genç bir oyuncu. Bir Çocuk Sevdim adlı dizide babası genç bir kızla evlenince isyan eden, o kızdan ve çocuğundan kurtulmak için türlü türlü entrikalar çeviren Merve’yi canlandırıyor. Bir Çocuk Sevdim, İlayda’nın ilk dizi tecrübesi olsa da aslında küçük yaştan beri kameralara aşina. Nestle, Akbank, Coca-Cola, Ülker gibi pek çok tanınan markanın reklam filmlerinde rol alan İlayda küçüklüğünden beri dizi oyunculuğuna merakı olduğunu söylüyor: “Televizyon izlerken hep oyuncuların nasıl rol yaptığını merak ederdim. Hatta her seferinde oyuncular geliyor, oynayıp gidiyor sanıyordum. Sonra babamın bir arkadaşı beni ajansa kaydettirdi. Birçok reklam filminde rol aldım. Son iki yıldır hiçbir iş yapmamıştım. Sadece okula devam ediyordum. Dizi için teklif ajanstan geldi, seçmelere katılmamı istediler. O gün de okulda voleybol maçım vardı. Maçı bırakıp gitmek istemedim ama arkadaşlarım çok ısrar etti. Kalkıp gittim ve kabul edildim.”

İlayda ilk dizi projesinde Çetin Tekindor, Bülent İnal, Arzu Gamze Kılınç, Gülçin Santırcıoğlu gibi deneyimli isimlerle çalıştığı için çok şanslı olduğunu düşünüyor.Oyunculuk için hiçbir eğitim almadığını söyleyen İlayda, sadece ilk üç bölüm için bir oyuncu koçundan yardım aldığını belirtiyor.

Bence Merve haklı
İlayda’nın canlandırdığı Merve karakteri izleyiciler tarafından pek sevilmiyor. Ancak İlayda bu durumdan çok memnun: “Sokakta teyzeler beni durdurup ‘Çok kötü bir kızsın. Çok gıcıksın” diyor, kalakalıyorum. Okuldaki öğretmenlerim ‘Mine’ye öyle davranmaya devam edersen seni sınıfta bırakırım’ diye espri yapıyor. Demek iyi rol yapıyorum ki insanlar böyle konuşuyor. Aslında ilk bölümde normal bir çocuktum, Mine eve geldikten sonra canavara dönüştüm. İnsanlar Merve’nin kötü olduğunu düşünüyor ama bence haklı! Çünkü hiçbir çocuk babasını başka biriyle paylaşmak istemez. Merve babasıyla arası iyi olan bir çocuk. Eve başka biri geliyor, arkasından çocuğu... Babası tamamen kızını unutuyor. Üstelik bir başka çocuk ona ‘baba’ diyor. Bu kolay bir şey değil. Ben olsam kızardım. Belki de kıskandı babasını. Merve’yi canlandırırken babamı paylaşmak istemediğimi düşünerek oynuyorum. Belki o yüzden duyguyu güzel verebiliyorum.”

Abla bana kötü davranıyor
Sette herkesle çok iyi anlaştığını anlatan İlayda, Mine’nin oğlu Hasan’ı canlandıran Aybars Kartal Özson ile yıldızlarının yeni yeni barıştığını söylüyor: “Aybars çok tatlı bir çocuk. Dizide ona kötü davranırken bile içim acıyor. Merdivenden düştüğü bir sahne vardı. Onu canlandırırken çok zorlandım. Bir kere sahneden sonra ağlayıp babasını aradı. ‘Baba buradaki herkes beni çok seviyor ama bir abla var. Bana çok kötü davranıyor’ dedi. Başlarda beni çok sevmiyordu ama yavaş yavaş bana alışıyor. Beni sevsin diye setten sonra onunla oyun oynuyorum.”

İlayda oyunculuğun hayatını disipline ettiği görüşünde. Dizideki rolünün giderek arttığını belirten genç oyuncu sosyal hayatının bittiğini söylüyor: “Lise birinci sınıftayım. İki yıl voleybol oynadım, okul takımındaydım ama bu yıl setlerden dolayı vakit bulamadığım için bırakmak zorunda kaldım. Hafta sonu arkadaşlarımla dışarı çıkardım, artık gidemiyorum. Bazen okuldan çıkıp çekime gidiyorum. Derslerim etkilenmedi, aksine daha disiplinli oldum. Liseyi bitirince ne yapacağım konusunda biraz kafam karışık. Oyunculuğa devam etmek istiyorum ama başkabir mesleğim de olsun. Psikolog olmayı hedefliyordum ama oyunculuk işin içine girince fikrim biraz değişti. Belki radyo-televizyon okurum. Konservatuar sınavlarına da girebilirim.”

Babamla kavga etmeyi bile seviyorum
Dizide Merve, babası Timur’u  (Bülent İnal) hiç kimseyle paylaşmak istemiyor, ona çok bağlı. Peki ya gerçek hayatta İlayda ile babasının ilişkisi nasıl? İlayda tıpkı canlandırdığı Merve karakteri gibi babasına çok düşkün olduğunu söylüyor: “Hani derler ya ‘Her kız babasına aşıktır’ diye... Bizimki de aynen öyle. Bir ablam var, babam ikimize de çok düşkün. Aramız çok iyi, her şeyimi paylaşırım. Beraber çok güzel vakit geçiririz, sabahları beni okula babam bırakır. Haftanın altı günü çalıştığı için pazar günleri bize kalıyor. Eğer setim yoksa kahvaltı yapıp gezmeye gidiyoruz. Arada sırada küçük kavgalarımız olur, onu bile severim. Babam oynadığım diziyi pek izlemiyor. O yüzden yorum yapmıyor, bir şey söylemiyor ama oyunculuk konusunda beni destekliyor.”

Star