'Türk kadını bende kendini buldu'

'Türk kadını bende kendini buldu'
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
'Türk kadını bende kendini buldu'
Bir Çocuk Sevdim'in Emine ' si Onuryay Evrentan : 'Türk kadını bende kendini buldu.' Bir Çocuk Sevdim ' son zamanların en sevilen dizilerinden . Onuryay Evrentan ' ın canlandırdığı Emine karakteri dizinin kötü kadını . Bu rolün üstesinden son derece başarılı bir şekilde gelen Onuryay ' a göre ise Emine ' yi kötü yapan şartlar . . .

' Bir Çocuk Sevdim ' son zamanların en sevilen dizilerinden . Onuryay Evrentan ' ın canlandırdığı Emine karakteri dizinin kötü kadını ; kız kardeşine yaptıklarından ve hayat tarzından dolayı birçok kişinin sinirlerini bozuyor . Ailenin unutulan ablası Emine kız kardeşine ( Mine ) annelik yapmış ; gençliğini yaşayamamış . Bu nedenle ailesinden ve kız kardeşinden intikam alıyor . Geceleri anne babası uyuyunca süsleniyor ve alemlere akıyor . Barda mutlaka votkalimon içiyor . Geceye sarhoş kafayla bir adamla bardan ayrılarak son veriyor . Entrikalarıyla ailesini birbirine katıyor . Onuryay Evrentan ' ın ise içi dışı bir , bıcır bıcır . . . Oyunculuk sevdası için biyologluğu bırakmış . Ona göre oynadığı rolün beğenilmesinin nedeni " Türkiye ' deki binlerce kadının Emine ' nin hayatıyla benzerlik göstermesi .

Onuryay ne elemek ? Size bu ismi kim vermiş ?

Herkese enteresan geliyor . Babam Onur yayayım diye bu isim vermiş .

Sizi birçok dizide gördük ama hikayenizi pek bilmiyoruz . . .

Aslen Ankaralıyım . Biyoloji Bölümü ' nde okudum . Oyuncu olmak istediğimi çok sonra anladım . Hobi olarak şarkı söylüyordum . Sahneye çıkmak istiyordum ama şarkıcı olmak da yetmiyordu . Üniversite üçüncü sınıfa geldiğimde kendimi biyolog olarak da göremedim . Yine sahnede olacağım oyunculuğu seçtim . Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümüne sıkı bir hazırlığın ardından girdim . Okula başlar başlamaz da TRT ' nin bir dizisinde rol aldım .

Aileniz biyoloji bölümünü yarıda bırakmanıza ne dedi ?

Sevinmediler . Babam İmar İskan Bakanlığı ' nda genel müdürdü . Annemse Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ' nde müdür muaviniydi . İkisi de " Kızımız ya bilimadamı olacak ya da doktor " diyordu . Tiyatro bölümünü bitirince biraz da ailemin isteğiyle Hacettepe ' de biyoloji eğitimimi tamamladım . Ailem oyunculuk bir hevestir geçer " dedi ama geçmedi . . .

İstanbul ' a oyunculuğunuzun parlayacağını düşünerek mi geldiniz ?

İstanbul ' a ne iş yaparsam yapayım gelecektim . Ailem bunu biliyordu . Ankara ' daki tüm arkadaşlarım da İstanbul ' a geldi . Bir yaz Oyun Atölyesi Bodrum ' a turneye gitmişti . Bir çocuk oyunu için görüştük . Oldu . Oyun Atölyesi ' nde çalışmaya başlayınca 1 İstanbul ' a yerleştim .

Uzun süren çekimlerden dolayı eşinize ilgi gösteremediğiniz oluyor mu ?

 Mehmet , hayatını uzun süre yurt dışında geçirmiş . Yalnız yaşamaya alışmış . Spora gidiyor , televizyon seyrediyor , kitap okuyor derken ben geliyorum . Arada sırada sete geliyor . Biz çalışırken Sultanahmet ' te dolanıyor , arkadaşlarıyla buluşuyor .

Boş zamanlarınızda ne yaparsınız ?

Bol bol geziyoruz . Anadolu Yakasında sahile vuruyoruz . Fenerbahçe ' den Bostancıya kadar , oradan geriye . İkimizin de çok geniş çevresi var . Hep arkadaşlanmızla bir şeyler yapıyoruz . Geçenlerde hastalandık ve evlendiğimizden beri ilk kez evde oturduk . Biz bile şaşırdık .

Size nasıl evlenme teklif etti?

1 Mayıs 1 . yıldönümümüzdü . " Akşam kutlama için bir yerde yemek yiyelim mi ? " dedi . " Tamam " dedim . " Haydi gel senin sevdiğin birlikte hep gitmek istediğin yere gidelim " dedi . İçimden " Kesin evlenme teklif edecek " diyordum . Ama Mehmet tshirt . kot , saç sakal bir arada geldi . Şaşırdım . Her şey pek bir sıradandı . Restoranda konuşurken bana sarılmıştı . O sırada nasıl olduysa çantanın içinden yüzük kutusunu çıkarmış , kapağını açmış . Ben bir şey anlatıyordum . Bir anda Mehmet " Lafını unutma da bir şey söyleyeceğim " dedi . " Söyle " dedim . " Benimle evlenir misin ? " dedi . O anda yüzük kutusunu çıkarttı . " Aa yüzüğe bak ne kadar güzel " dedim . " Hemen , çabuk cevap ver " dedi . " N ' oldu emanet mi ? " dedim . " İnanamıyorum , dediğin lafa bak , haydi cevap ver " dedi . " Diz çök " dedim . " Evde çökerim hadi " deyince " Evet " dedim .

Nasıl bir ev hanımısınız ? Yemek yapar mısınız ?


Yemek yapmaya bayılıyorum . Hatta yemek yapıp arkadaşlarımı eve davet etmeye . . . Evlendik ve evde 15 ' er kişilik davetler vermeye başladık . Sabahtan başlıyorum yemek yapmaya akşama kadar birçok yemek yapıyorum . Mehmet de benim gibi yemeğe düşkün . O da bana yardımcı oluyor .

Birçok dizide oynadınız ama Emine karakteriyle parladınız . Emine ' nin neyi sizi cezbetti ?

Dizinin senaristi Gaye Boralıoğluyla diziden önce tanışıyorduk . " İşlerini takip ediyorum . Abla kardeş üzerinden bir aile dramı yazıyorum . Ablayı senin oynamanı istiyorum ne dersin ? " dedi . Senaryoyu okudum ve kabul ettim .

Emine karakteri sosyal medyada bile herkesin dilinde . Neden bu kadar ilgi çekti ? Kötü olduğu için mi ?

Emine kötü değil , şartlar bunu gerektiriyor . İntikam duygusuyla kız kardeşine kötülük yapıyor . Diziyi seyreden ve Emine karakterini yakından takip edenlerle karşılaştığımda bana kızdıklarını söylüyorlar . Sohbetin sonunda anlıyoruz ki , kızdıkları ben değilim . Benimle kendi hayatlarını özdeşleştiriyorlar . Kendi hayatlarıyla hesaplaşıyorlar . Emine karakterini beğenen çoğu kişi abla olmuş , kardeşi İçin hayatını yaşayamamış , kardeşlerine ikinci anne olmuş , gençliğinden bir şey anlamamış kişiler . Türkiye ' de Emine ' nin yaşamının benzerini deneyimlemiş çok kadın var . Dizide bunu yakalamışız . Çok mutluyum . Diziyi seyrederken izleyici bana değil de kendine puan veriyor .

Emine geceleri giyiniyor , süsleniyor , evden barlara akıyor . Barda votkalimon içiyor , bir erkek bulup bardan ayrılıyor . Annebabaları uyuyunca evden kaçanlar da yanınıza gelip hikayelerini anlatıyor mu ?

 " Sana bakıp kendimizi gördük " dediklerine göre aralarında geceleri kaçanlar da var . Bazıları belki gençliğinde kaçmış . Psikoloji bölümünde okuyan ve Emine ' nin psikolojisiyle ilgilenenlerle bile karşılaşıyorum , düşünün .

Sizin de asilikleriniz oldu mu ?

Hayır , hiç olmadı . Tek asiliğim kimseden lafımı esirgemememdi . 11 yaşında , evli olan kuzenimle eşi kavga ediyormuş . Onlara " Evlilik kutsal bir kurumdur , kavga edecekseniz neden evlendiniz " demişim . Aileye , ailme fazlasıyla düşkündüm .

' Yürüyüş delisiyiz '


Evlenelî bir sene oluyor . Sizin aşkınız nasıl başladı ?


Eşim Mehmet Ali Atasalihi iktisat okumuş : sektörden değil . Paşabahçe ' de lojistikte çalışıyor . Ortak bir arkadaşımız 2009 ' da bizi tanıştırdı . Görür görmez birbirimize aşık olmadık . Çok çok iyi arkadaş olduk . Arkadaşlığımız sevgiye , sevgimiz aşka dönüştü . Gerçi eşime sorarsanız " ' Ben Onuryay ' ı fotoğrafta beğendim . Görünce de aşık oldum " diyor . Ama biri bana evleneceğimizi söylese inanamazdım .

Evlenmeyi düşünmüyor muydunuz ?


Korkuyordum . Özgürlüğüm kısıtlanacak gibi geliyordu . Meğer öyle olmuyormuş . Yine arkadaşlarımla birlikte çıkıyorum . Ama şimdi Mehmet de olsun istiyorum . Arkadaşlarım da onu istiyor . Tek başına ne kadar özgürsem Mehmet ' le de o kadar özgürüm .

POSTA