Israrı da ısrarcı olmayı da hiç sevmem

Israrı da ısrarcı olmayı da hiç sevmem
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Israrı da ısrarcı olmayı da hiç sevmem

CEVDET MERCAN ' IN YÖNETTİĞİ " BİR ÇOCUK SEVDİM " DİZİSİNDE BAŞKASINI SEVDİĞİNİ BİLE BİLE BİR GENÇLE İLİŞKİ YAŞAMAK İÇİN UĞRAŞ VEREN DERİN ROLÜNE HAYAT VEREN MÜJDE UZMAN , KARAKTERİN YAPTIKLARINI ÇOCUKÇA BULUYOR ! 

Muhteşem Yüzyıl " da Malkoçoğlu'nun sevgilisi Armin Hatun karakterini canlandıran Müjde Uzman , senaryo gereği öldü ve hemen ardından Star'ın " Bir Çocuk Sevdim " dizisine transfer oldu. Türkiye eski güzellerinden Müjde Uzman , yeni dizisinde aşık olduğu genci kendisine bağlamak için türlü oyunlar oynasa da başarılı olamıyor.


 Oyunculuk hayal ettiğiniz bir meslek miydi?
Aslında değildi . Her zaman yakınımda , etrafımda olan bir ihtimaldi ama ben doğru zaman olduğunu hissedene kadar denemek istemedim . Yaptığı işi çok ciddiye alan biriyim ve öncelikle hak ederek layığıyla yapabilmek isterim . 

Oyunculuk maceranız nasıl başladı?
2001 yılından beri Gaye Sökmen Ajans ' a bağlıyım , ilk birkaç sene çok severek mankenlik ve modellik yaptım. Ama benim için her zaman hobiydi . Oyunculuk teklifleri geldiğinde uzunca bir süre reddettim , gerekli donanıma sahip olmadığımı düşünüyordum. Birkaç reklam tecrübesinden sonra beni dizi oyunculuğuna ikna eden Haluk Bener oldu. Dizi bir takım sorunlardan dolayı yayınlanamasa da, ben bu tecrübe sayesinde oyunculuktan zevk aldığımı ve çalışırsam başarabileceğimi gördüm.

'Bir Çocuk Sevdim' in ekibine nasıl katıldınız?
" Muhteşem Yüzyıl " da son sahnelerimi çekiyorduk , " Bir Çocuk Sevdim " ekibi beni görmek istedi . Görüşmeye sete gittiğimde " Ne zaman öleceksin ? " sorusuyla karşılaştım . Meğer beni çok beğenmişler ve uzun süredir ekibe dahil etmek istiyorlarmış . " Muhteşem Yüzyıl " daki son sahnelerimi çektiğim günün ertesi günü " Bir Çocuk Sevdim " setindeydim.

Derin sizce nasıl bir kız?
Öncelikle güçlü bir kız. Geçmişteki ailevi problemleri sebebiyle çok hırslı bir karakter geliştirmiş ve huzura, başarıya ve mutluluğa aç . Bu hırs yüzünden bazen çok da sağlıklı davranmıyor.

Karakter olarak size yakın özellikleri var mı?
Evet , güçlü , kararlı , gözü kara ve biraz erkeksi olması bana yakın. Yine de onun bütün bunları fevrice yapması bana çocukça geliyor.

Derin, Sinan ' ın ona dönmesi için yaptığı planlarda başarılı olacak mı?
Şu an hikâyede öyle bir yerdeyiz ki , neyin ne olacağı kimin ne karar vereceği pek belli değil. Tam bir kararsızlık havası hakim . Derin çok hırslı ve inatçı ama tabii hiç belli olmaz 

Derin ' in yerinde olsanız siz nasıl davranırdınız?
Derin , Sinan ' la sevgili olamayacağını anlayınca arkadaş olma yoluna gitti . Bu , bir insanı kaybetmek istemiyorsan doğru bir davranış belki ama olay sadece aşk değil , para ihtiyacı da olduğu için , Derin ' in motivasyonları ve dolayısıyla kararları ve yaptıkları biraz değişti . Ben olsam sıkıntılarımı çözmek adına başka çözüm yolları arardım , ısrarı da ısrarcı olmayı da hiç sevmem . Ve dediğim gibi , biraz çocukça ve hatta delice davranışlara sahip , ben daha sakin bir insanım artık .

Role nasıl hazırlandınız?
Bir cumartesi günü Armin ' ken pazar günü Derin olduğum için , benim en azından görüntü olarak bir değişiklik yapmaya zamanım olmadı ama sanat ekibimiz benim için zaten bir profil ve görüntü belirlediğinden , ben de o görüntüye ve karaktere gerçekte yakın olduğumdan , geçiş süreci hayli hızlı ve kolay oldu diyebilirim . Tabii karakter ilerledikçe karşıma çıkan bazı Derin ' sel hareketler ve duygular beni zorlamıyor değil . O hırsı hissetmek benim için oldukça ilginç ve güzel .

En çok hangi sahnede zorluk çektiniz?
Derin ' in problemli ve pek kızıyla ilgilenmemiş bir babası vardı . Kapısına geldiğinde babasını bağırarak kovdu . O sahne benim için biraz zor oldu . Çünkü kendi babişkomla harika bir ilişkimiz vardır .

Nasıl yorumlar geliyor ?
Doğal olduğumu söylüyorlar . Beni en çok mutlu eden yorum da bu . . .

' Aşk konusunda bu aralar karamsarım ' Oyunculuğunuzu geliştirmek adına neler yapıyorsunuz ?
Dizi oyunculuğu gerçekten başlı başına bir eğitim . Normalde kendimi yalnızca hikâyeye kaptırmayı ve olaya dahil olmayı severim . Ama oyunculuklara , tekniklere dikkat ediyorum , gözlem yapıyorum . Dizi projesi sona erdiğinde de mutlaka eğitim almaya başlayacağım . 

Aşk sizce ne ve siz nasıl bir aşıksınız ?
Bu konuda biraz karamsar olduğum bir dönemdeyim . Artık körü körüne aşk değil de , gerçek sevgi , anlayış , değer verme gibi duygular bana çok daha gerçek geliyor . Alışmayı seven bir insanım ve sevdiğim , bağlandığım insandan kopmam , çok ciddi bir şey olmadığı sürece çok zordur . Hayatımda o insana göre bir takım değişiklikler yaparım . Farklı hayatlardan gelmiş iki insanın ortak bir hayat sürebilmesi için bu şart .

MİLLİYET