Deniz müebbet ile mi yargılanacak?

Deniz masumiyetini ispat etmeye çalışıyor...
Giriş Tarihi : 13.04.2018 - 11:36
Güncelleme Tarihi : 13.04.2018 - 11:36
Deniz müebbet ile mi yargılanacak?

Yükselen reyting oranları ile nefes kesen Avlu’nun dün geceki bölümünde Deniz masumiyetini ispat etmeye çalışıyor, bölümün finalinde ise mahkemede ifade veren Deniz’in hakkında muebbet istenmektedir.   

Avlu’da Dikkat Çeken Kitap:  Bin Muhteşem Güneş

Khaled Hosseini’nin ikinci romanı Bin Muhteşem Güneş dizide bir kaç bölümdür yer alıyor.

Deniz’in (Demet Evgar) okuduğu kitap Afganistan topraklarında iki kadının kesişen yaşamları, Afganistanlı kadınların çektikleri zorlukları, savaşın getirdiği çaresizlikleri, ayrılıkları beraberinde getirdikleri acıları ve dostluklarını konu alıyor.

Etkileyici kitaptan dizide yer alan alıntılar:
....aklına Nana’nın bir keresinde söylediği şey geldi. Her bir kar tanesinin, dünyanın bir yerinde haksızlığa uğrayan bir kadının ağzından dökülen bir ‘ah’ olduğu…Bütün bu iç geçirmeler gökyüzüne yükseliyor, bulutlar halinde toplanıyor, sonra minicik parçalara bölünüp, sessizce aşağıya, insanların üzerine yağıyordu. Bütün bunlar, bizim gibi kadınların neler çektiğinin göstergesi demişti…Başımıza gelen her şeye nasıl da sessizce katlandığımızın…” 

Belki de yüreksizlerin asıl cezası budur: Gerçeği iş işten geçtikten sonra... artık yapılabilecek hiçbir şey kalmadığında görmek, anlamak... kuru çorak bir arazide, arzulamanın ve dövünmenin uzağında, hayallerin ve hayal kırıklıklarının ötesinde, orada geleceğin hiçbir önemi yoktu, geçmişse yalnızca tek bir ders içeriyordu: seninle benim gibi kadınlara hayatta yalnızca bir... tek bir marifet gereklidir, o da tahammül... sabretmek... katlanmak!

Sahip olduğumuz tek şey bu yeteneğimiz. Sonra birden erkeğin yüzünü hatırladı Meryem… Bu adamda alttan alta acılı, yaralı bir şeyler seziliyordu; üzerine bir kat sevecenlik cilası vurulmuş bir hayal kırıklığı ve yenilmişlik derken içinden bir ses ona dedi ki; “ama sen gene de şunu hiç unutma Meryem,  bir erkeğin kalbi fesat, habis bir şeydir. Bir ananın rahmine hiç benzemez. Kanamaz. Sana yer açmak için genişlemez!”

“Zaman, yangınların en acımasızıdır, diye düşündü Meryem; sonra birden o sözleri hatırladı; sevgi, insanın yüreğinden çıkan sessiz çığlıklardır, bazen bunu sevdiğiniz insanlar bile duymaz!”

AVLU, MÜZİKLERİ İLE DE ÇOK KONUŞULDU! 

3. bölümünde de, “Yeter Ki” parçası ile Fikret Kızılok’a yer verildi.

Geleneksel Türk müziği enstrumanlarını elektronik müzik ile birleştirerek kendilerine özel tarzlarını ortaya koyan Baba Zula’nın  “Babasız Kızlar Balosu” ise dizide merak edilen parçalar arasındaydı.

Deniz mahkemeye götürülürken yer verilen ve Söz müziği Çağıl Nuhut’a ait olan ve ilk kez dün gece Avlu’da yayınlanan Sinir Harbi parçası ise seyirciden büyük beğeni aldı.

Dizinin finalinde ise Deniz ile Ecem’in kavuşmasına Ahmet Kaya’nın Şafak Türküsü parçası damga vurdu.