'Babalık kutsaldır ve her şeyin ötesindedir'

Başarılı oyuncu Serhat Teoman, Çocuk dizisi ile tartışılmaya başlanan babalık ve baba olmak üzerine açıklamalarda bulundu.
Giriş Tarihi : 26.11.2019 - 12:37
Güncelleme Tarihi : 26.11.2019 - 12:37
'Babalık kutsaldır ve her şeyin ötesindedir'

Başarılı oyuncu Serhat Teoman, Çocuk dizisi ile tartışılmaya başlanan babalık ve baba olmak üzerine açıklamalarda bulundu.

‘Ben baba değilim ama nasıl bir baba olmam gerektiğini kendi babamdan öğrendim. Ali Kemal mi Hasan mı? Çocuk savaşını kim kazanır bilmiyorum ama babalık kutsaldır ve her şeyin ötesindedir’ dedi.

1441 Productions imzasını taşıyan Star’ın sevilen dizisi “Çocuk” un başarılı oyuncusu Serhat Teoman, özellikle son bölümlerle gündeme gelen baba olma konusunda düşüncelerini açıkladı.

Efe’nin kendi oğlu öğrenen Hasan (İsmail Hacıoğlu) ona bakıp büyüten Ali Kemal ile büyük bir savaşa girdi. Her iki genç adam arasında babalık mücadelesi yaşanırken Serhat Teoman, bu konu ile ilgili kendi fikirlerini açıkladı.

Kendisi baba olmayan oyuncu nasıl bir baba olması gerektiğini ise babasından öğrendiğini söyledi: “Gerçekten A’dan Z’ye babalık kelimesinin karşılığı olan bir adam benim babam. Seven, saran, koruyan, kollayan, öğreten ... Tanımlamaların yetersiz kaldığı bir anlamdır babalık. Peki biyolojik babalık ya da onu bebekliğinden büyüten ama kan bağı olmayan babalık diye ikiye ayırabilir miyiz derseniz; bence çok zor... Çünkü babalık bir duygudur...

Bertolt Brecht “Kafkas Tebeşir Dairesi”nde bunun farklı bir versiyonunu işlemiştir. Doğuran ana mı bakan ana mı? Bizim dizimizde de şu an buna benzer bir konu işliyoruz. İki baba var, biri genetik bir diğeri bakan büyüten o yaşına getiren... Dizimizin konusunun farklılığını ortaya çıkaran ve dramatik olarak güçlü kılan noktası şu ki; iki adamda masum. Gerçek baba çocuğunun olduğundan habersiz, bakan büyüten baba ise kendi çocuğu sanıyor... Gerçeklerden bi haber iki adam ve masum bir çocuk... Bu savaşı kim kazanır, sonuç ne olur bilmem ama babalık kutsaldır ve her şeyin ötesindedir...'