Masklara başrol ücreti

Masklara başrol ücreti
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Masklara başrol ücreti

'Hayatımın Rolü’nde kadın kılığına girecek Haluk Bilginer için her bir bölümde kullanılacak maskların maliyeti tam on bin lira.

Ünlü oyuncu Haluk Bilginer, kadın kılığına gireceği yeni dizisinde, sanat kariyerinde önemli bir yer teşkil eden İngiltere’den gelen özel masklarla kendisini izleyenleri şaşırtacak.

Yönetmenliğini Sadullah Çelen’in üstlendiği ‘Hayatımın Rolü’ adlı dizide Bilginer başrolü Ebru Özkan ile paylaşacak. Ünlü oyuncu izleyicilerin karşısına kadın kılığına giren ‘Dadı Yaşar’ olarak çıkacak.

Dünyaca ünlü İngiliz mask ustası Kristyan Mallet, Haluk Bilginer’i her bölümde farklı bir kadın kılığına sokabilmek için birçok mask hazırladı. Mallet, maskların yapımı için aylar boyunca Londra’dan geldi, Bilginer’in ölçülerini hazırladı ve maskları yaptı.

2 bin 400 liralık bir maskın ömrü 6 saat

Yüze tatbik edildiğinde en fazla 6 saat dayanan maskların her birinin maliyeti tam bin pound (yaklaşık 2 bin 400 lira). Her bölümde 4 mask kullanılacak dizinin bir bölümünün mask maliyeti ise yaklaşık 10 bin lira tutuyor. Böylesi bir maliyet bir Türk dizisi için ilk. Kadın kılığına girebilmek için en az iki saat makyaj koltuğunda oturmak zorunda kaldığını söyleyen Haluk Bilginer, “Beni tek zorlayan şey makyaj ve bu sıcaklarda içime giymek zorunda kaldığım dolgu malzemeleri. Tabii bir de maskeler en fazla altı saat suratımda kaldığı için zamana karşı bir yarış söz konusu. Ama dizi bu sıkıntılara değer” diye konuştu.

Gamze Özer’in senaryosunu yazdığı dizide, ayrıca İlhan Şeşen, Bekir Aksoy, Güzin Özyağcılar, Emel Göksu, Ebru Aykaç, Tiraje Başaran, Su Kutlu, Berke Tevfik ve Alisa Sezen rol alıyor.