İşler güçler tıkırında

İşler güçler tıkırında
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
İşler güçler tıkırında


Yıllardır aynı iddiadayım. 'Siz yeter ki kaliteli ürün sunun, televizyon izleyicisi fark eder, hakkını verir' diyorum.
Bazen gölgede kalıp hak ettiği ilgiyi göremeyen yapımlar da oluyor ama son zamanlarda ekranda kalite ve özen arayıp bulduğunda, dört elle sarılan izleyici sayısında artış gözlemliyorum.
Yeni komedi dizisi İşler Güçler, yaz döneminin en parlak yapımı olma yolunda ilerliyor. Seyirci tıpkı Leyla ile Mecnun ve Yalan Dünya'da olduğu gibi 'özgün komedi' keşfetmenin keyfini yaşıyor.
Okurumuz Gülden Bayazıt da İşler Güçler dizisini bağrına basanlardan. Dizilerle ilgili olumlu eleştirileri bulunca, ben de hemen köşenin tepesine taşıyorum.

GÖNÜLLÜ TANITIM
"Yüksel Bey, sizi uzun süredir takip eden bir okuyucunuzum. Yazılarınızı severek ve dikkatle okuyorum ama size yazacağımı hiç düşünmemiştim.
Ben komedi dizilerini yakından takip ederim. Zaten normal hayatta oldukça geriliyoruz, bari komedi, kaçan tadımızı yerine getirsin diye düşünüp ekran başına otururum.
Mesela Yalan Dünya dizisinin başlamasını, Gülse Birsel'den daha çok sabırsızlanarak beklediğimden eminim. Yalan Dünya'nın fragmanı yayınlanmaya başladıktan sonra, ben de eşe dosta ferdi olarak dizinin reklamını yapmaya başladım. Belki de dizinin tanıtım işini Kanal D'den daha fazla yaptım desem yalan olmaz.
Gülse Birsel dizinin ilk 3-4 bölümü yayınlandıktan sonra neler düşündü, neler hissetti bilmiyorum ama ben yaşadığım hayal kırıklığını anlatamam.
Evet, bazı karakterler harika iş çıkardı ama genele bakınca durum o kadar da iyi görünmedi sanki. 'Ekranda şöyle ağız tadıyla bir komedi dizisi izleyemeyecek miyiz?' diye düşünürken yaz ekranına bir yıldız düştü. Adı İşler Güçler...

TEK KELİMEYLE HARİKA
Yaz ekranını doldurmak için bulunan bir çözümdür herhalde diyerek çok da ümitlenmedim ama yine de oturdum, başladım izlemeye. Dizinin ilk 20 dakikasını izledikten sonra kendimi arkadaşlarımı telefonla arama telaşı yaşarken buldum. İzlediğim şeyi bütün herkesin izlemesini istedim o anda. Bu dizi bence tek kelimeyle (tabii daha ilk bölümünü izledim, sonra nasıl gidecek bilmiyorum ama) harika.

SANKİ SİNEMA FİLMİ
Diziyi televizyonda izledikten bir gün sonra da internette baştan sona tekrar izledim. Sanki dizi çekmemişler, sinema filmi yapmışlar. Bence o kadar kaliteli yani. Sahneler, espriler, sahnelerdeki geçiş efektleri müthişti. Diyaloglar enfesti bence.
Hele Ahmet Kural'ın program çekimi için gittiği terziyle olan muhabbetine bayıldım. Uzun süredir ilk kez bir şeyler izlerken sesli güldüm. Ne zamandır bir tebessümün ötesine geçemiyordum çünkü.
Murat Cemcir ve Sadi Celal Cengiz'in de hakkını yememek lazım. Müthiş bir üçlü olmuşlar. Çıtayı çok yüksek tutmuşlar ilk bölümde. İnşallah hep bu seviyede gider ve bu dizi uzun uzun zamanlar devam eder.
Bu yazıyı yayınlar mısınız bilemiyorum ama yayınlarsanız, buradan İşler Güçler'e emek veren herkese teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten süper bir iş çıkarmışlar... İyi bir komedi dizisi izleyicisi olarak benden naçizane bir 10 puan İşler Güçler'e ve özellikle Ahmet Kural'a...
Yüksel Bey size de iyi çalışmalar diliyorum. Güzel yazılarınız için teşekkür ederim."

Yüksel Aytuğ Sabah