İşler Güçler'in başarısının sırrını dizinin ünlü oyuncusu açıkladı!

İşler Güçler'in başarısının sırrını dizinin ünlü oyuncusu açıkladı!
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
İşler Güçler'in başarısının sırrını dizinin ünlü oyuncusu açıkladı!



İşler Güçler dizisinin başarılı oyuncularından Ahmet Kural ile keyifli bir söyleşi:

Oyunculuk serüveniniz nasıl ve nerede başladı ?

AHMET KURAL : Amatör olarak lise yıllarımda oyunculuğa adım attım diyebilirim. Selçuk Üniversitesi Radyo-TV-Sinema bölümünde okurken de arkadaşlarımızla beraber yaptığımız kısa filmlerde kamera arkası yerine hep kamera önünü tercih ettim. Gelecek planlarımın arasında, lisans eğitimimi tamamladıktan sonra bu işin merkezi olan İstanbul’a gelip oyunculuk eğitimi almak vardı. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde çok değerli hocalarımızdan oyunculuk egitimi almaya başladım ve eğitimim devam ederken biryandan da Levent Kırca-Oya Başar Tiyatrosunda çeşitli oyunlarda oynayarak kendimi geliştirdim. Akabinde ilk dizim olan Aydan Şener ve Kenan Işık’ın başrollerinde olduğu Fikrimin İnce Gülü dizisinde “ Savaş “ karakterini canlandırdım. Daha sonra Musatafa Uğurlu ve Janset’in başrollerinde olduğu Evimin Erkeği dizisinde “Kapıcı Reco” karakterini canlandırdım. Ardından, hayatımda önemli bir dönüm noktası diyebileceğim ilk başrolüm olan “ Gazi” dizisinde “Gazi Fırat Kalender “i canlandırdım. Daha sonra Bir Bulut Olsam, Kahramanlar, Elde Var Hayat ve şu anda Selçuk aydemir’in yazıp yönettiği İşler Güçler dizisiyle oyunculuk hayatıma devam ediyorum.Bunun yanı sıra birkaç tane sinema film çalışmam var.

İşler Güçler dizisinin başarısının sırrı sizce nedir ?

AHMET KURAL : İşler Güçler dizisinin başarısının sırrını Selçuk Aydemir’in sağlam mizah anlayaşına projenin samimiyetine ve farklılığına bağlıyorum.

Sektörün sorunlarını ironik bir şekilde işliyorsunuz. Dizilerin sürelerinin uzun olması ve çalışma şartları konusunda ne düşünüyorsunuz ?

AHMET KURAL : Amerika dan örnek vericek olursak en kısa dizi 20 veya 25 dakika sürerken en uzunu 45 dakika falan suruyor. Bizde sadece bir bölümü 120 sayfa olan diziler olduğunu biliyoruz. Neredeyse her hafta bir sinema filmi çekiyosunuz. Reklamlarla beraber yaklaşık 3 saatinizi bir diziye ayırıyorsunuz. Ciddi bir fedakarlık. Birde sette çalışanların haline bakarsak özeliniz diye birşey kalmıyor haliyle evinize sadece uyumaya gidiyorsunuz.

Senaristinizin ve Yönetmeninizin aynı kişi olması sebebi ile çekim esnasında aklınıza gelen yeni bir şeyi anında ekleme durumunuz ya da değiştirilmesi yönünde talebiniz olabiliyor mu ?

AHMET KURAL : Tabi. Selçuk’la sahne öncesi provalarda uygun gördügümüz yerlerde doğruysa eklemeler yapıyoruz.

Yakışıklı erkekler komedi yapmaz ya da yapmamalı gibi bir algı var ! ama gördük ki siz hem yakışıklı hem komedi yapıyorsunuz ? Örneğin GAZİ gibi ağır bir dramdan sonra olumlu veya olumsuz dönüşler oldu mu ?

AHMET KURAL : Teşekkür ederim. Biz de ne yazık ki bu böyle düşünülmüyor ama bana göre tam tersi, oyuncunun kendini sürekli olarak farklı göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Gazi projesinden sonra olumlu çok tepkiler aldım tabiki ama çok hassas bir konu olduğu için nerden ne tepki geleceğini kestiremiyorsunuz.

Set ortamında performansızını etkileyen faktörler nelerdir ?

AHMET KURAL : Maalesef en ufak birşey performansınızı etkiliyebiliyor.En azından, duygusal bir insan olduğum için kendi adıma bunu soyleyebilirim.

Ekip ruhuna inanıyor musunuz ?

AHMET KURAL : Elbette. Birbirlerini tanıyan birbirine güvenen insanların ortaya koyduğu işin hem performans açısından hemde ekrana yansıyan samimiyetin daha guzel olduğunu düşünüyorum

Çektiğiniz diziler ve büründüğünüz karakterler arasında sizde iz bırakanlar hangileri ?

AHMET KURAL : Gazi benim için çok önemlidir. Daha çok şey anlatacaktık insanlara ama tabi yılda 140 tane dizi yapılan bir ülkede yasıyoruz.

Hayalinizde oynamak istediğiniz bir eser ve karakter var mı ?

AHMET KURAL : Hayalimde ki karakterler saymakla bitmez herhalde.

Dünya görüşünüze, siyasi görüşünüze ters gelen bir rol teklif edildiğinde oynamayı kabul eder misiniz ?

AHMET KURAL : Projenin kendisine ruhuna ve ekibe inandıktan sonra tabiki de.

Diğer dizileri izliyormusunuz ? Keşke bende o dizide olsaydım dediğiniz bir dizi oldu mu ?

AHMET KURAL : Hiç olmadı. Ama sinema filmi derseniz çok sayıda. Sürekli izlediğim bir dizi olmadı. Sıkı bir Entourage izleyicisiydim.

Kişisel gelişminiz için neler yaptınız ve yapmaktasınız ?

AHMET KURAL : En azından sağlığım için sporla uğraşıyordum onada pek vaktim yok su sıralar. Oyunculuk dışında müzik yönünde kendimi geliştirmeye çalışıyorum beni çok rahatlatıyor. Klarnet ve ney hobilerim arasında.

En son neye şaşırdınız ? Geçmişte pişmanlık duyduğunuz yaptığınız ya da yapamadığınız herhangi bir şey oldu mu ?

AHMET KURAL : Pişman olmak bana gore değil. Evet yasadıklarınız sizi bazen cok üzebiliyor ama her zaman dediğim ve inandığım sey yaşanması gerekıyormuş yasanmış olsun diyorum

Bugünden 10 yıl öncesine dönebilseniz kendinize ne öğütlerdiniz ?

AHMET KURAL : Bundan 10 yıl once üniversite yıllarım olduğuna gore“ asıl oğlum su derslere” olurdu herhalde.

On sene sonra kendinizi nerede görüyorsunuz ? Bugünden farklı ne olabilir ?

AHMET KURAL : Yarın ne olacağını bilmiyorum ki.

Magazin halkasının dışında kalmak için neler yapıyorsunuz ?

AHMET KURAL : Özellikle birşey yapmıyorum. Zaten bugüne kadar magazinel bir durumum da pek olmadı.

Sosyal Medya ile aranız nasıl ? İzleyici yorumlarını takip eder misiniz ?

AHMET KURAL : Twitterım ve facebook hesabım yok. Ama zamanım olduğunca kendi fanlarımı ve işlerimi takip ediyorum. Sosyal medya gerçeği karşısında kayıtsız kalmak imkansız sanırım.