Sette cips yemek yasak

Sette cips yemek yasak
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Sette cips yemek yasak

Star TV’nin yeni dizilerinden “İşler Güçler”, kısa sürede geniş bir seyirci kitlesine ulaştı. Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Sadi Celil Cengiz’in başrol oynadığı dizinin Dragos’taki setini ziyaret ettik.

Başrollerinde Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Sadi Celil Cengiz’in yer aldığı “İşler Güçler”, yayınlandığı ilk günden itibaren sosyal medyada en çok konuşulanlar listesine girmeyi başardı. Senaristliğini ve yönetmenliğini Selçuk Aydemir’in yaptığı dizi, kısa sürede bir ekran fenomenine dönüştü.

Hâlâ izlememiş olanlar için dizinin konusunu kısaca özetleyelim:Üç kafadar, kendi filmlerini çekmek istiyor. Ancak filmi finanse edecek bütçeleri yok. Para kazanmak için “Meslek Hikâyeleri” isimli belgeselin sunuculuğunu yapmayı kabul ediyorlar. Ve tahmin edeceğiniz üzere işler hiç de planladıkları gibi gitmiyor...

SETTE CİPS YEMEK YASAK!              

Set, bir sokak arasına kurulmuş. Burada dizinin 7 ve 8’inci bölümlerinden sahneler çekiliyor. Set ekibi, çekimleri yetiştirmek için koşturup duruyor. Yani herkes ‘işinde gücünde’, kimsenin kimseyi görecek durumu yok. Dolayısıyla işimi kendi kendime halletmem gerektiğini anlıyor, onları izlemeye koyuluyorum...

“Kavak Yelleri” dizisinden aşina olduğumuz Ceren Moray’ın Korhan Erduran’la kısa bir sahnesi var. Çekim sırasında set ekibinden biri, elinde cips paketiyle Ceren’in önünden geçiyor. Genç oyuncu hemen laf atıyor: “Artık sette cips yemeyi yasaklıyorum. Sonuçta bizim metabolizmamızla sizinki aynı değil. Biz yediğimizde kilo alıyoruz!”

Ben bir köşeden olup biteni takip ederken oyuncular da meraklı gözlerle beni izliyor. Çekimin ardından kendimi tanıttığımda bu meraklı bakışların nedenini Ceren Moray açıklıyor: “Biz de kendi aramızda ‘Diziye yeni bir oyuncu mu geldi?’ diye konuşuyorduk. Meğer gazeteciymişsiniz, kimse söylemedi ki!”

6-7 BÖLÜM SONRA TUTAR SANIYORDUK

Bu arada Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Sadi Celil Cengiz’e ‘yaşlandırma makyajı’ yapılacağını öğreniyor ve soluğu makyaj odasında alıyorum.
Ahmet Kural’ın makyajı neredeyse tamamlanmış. Dizideki rolüyle genç kızların hayranlığını kazanan oyuncunun saçları ağarmış, alnı kırışmış, yüzü buruş buruş olmuş. Şimdi de sakalları ağartılıyor. “Kaç yaşında olacaksınız makyaj bitince?” diye soruyorum, “Ben de bilmiyorum ki... Makyaj bitince karar vereceğiz” diyor gülerek.

Fırçayı eline alıp bıyıklarını boyarken, bir yandan da sorularımı yanıtlıyor.

“Sizce yaşlandığınızda böyle mi gözükeceksiniz?” diyorum.
“Eğer saçlarımın rengi böyle olacaksa ne âlâ. Behzat Uygur gibi karizmatik olurum” diye cevap veriyor.

Peki dizinin bu kadar tutmasını bekliyor muydu, yoksa ona da sürpriz mi oldu?
“Vallahi ne yalan söyleyeyim beklemiyordum. Hele ki Twitter’da en çok konuşulanlar arasına girmesi, bizim için şoke edici bir durumdu. Ben bu işin 6-7 bölüm sonra tutacağını tahmin ediyordum. Çok erken oldu” diyor.

ÇÖP TAŞIRKEN DÜŞTÜM YA LA!
Ahmet Kural, makyajı tamamlandıktan sonra kostümlerini de giyince iyice tanınmaz hale geliyor. Karşımdaki bu yaşlı adam, çöp toplayarak yaşamını sürdüren bir evsiz...

Genç yönetmen Selçuk Aydemir, çekim öncesinde Ahmet Kural ve Vahdet Çakar’a bu sahnede nasıl oynayacaklarını anlatıyor.

Çekimler başladığında kağıt yüklü çöp arabasını taşıyıp çöp kutularını karıştıran Kural, hiç beklemediği bir durumla karşı karşıya kalıyor. Fazla yüklenen çöp arabasını kontrol edemeyince birden yere düşüyor. Ama hiç bozuntuya vermeden rol yapmaya devam ediyor. Çekim bitince de yönetmene dönüp “Düştüm ya la” diyor. Aldığı yanıt: “İyi ki kesmedin la Ahmet, çok doğal oldu!”

MERAKLI VATANDAŞA MEGAFONLA UYARI

Bu arada ekibin doğaçlama konusunda çok yaratıcı olduğu tüyosunu alıyorum set ekibinden. Meğer pek çok sahne doğaçlama çekiliyormuş...
Ahmet Kural’ın sahnesi trafiğe açık caddede çekildiğinden ekip zaman zaman zor anlar yaşıyor. Bazı meraklı sürücüler yol ortasında aracını durdurup çekimi izlemeye kalkıyor. İşte o an hemen megafonla uyarı geliyor: “34 ...! Devam et, devam et kardeşim!”

MURAT CEMCİR  MAKYAJDA UYUYOR  

Derken yaşlanma sırası Murat Cemcir’e geliyor. O da yaşlı bir şoför olacak. “Bakalım siz nasıl bir yaşlı olacaksınız?” diye soruyorum, “İnan ben de çok merak ediyorum” diyor makyaj koltuğuna otururken.

O yaşlanırken, ben ikinci sorumu yöneltiyorum: “Çekimler esnasında ilginç olaylar yaşadığınız ya da çekerken zorlandığınız sahneler oluyor mu?”
“Ben ilk bölümdeki yılanlı sahnede gerçekten çok zorlandım. Çünkü çok korkarım yılandan” diye itiraf ediyor.

Çekimler saatler boyu devam ettiğinden hayli yorgun Murat Cemcir. Bir önceki günkü çekimi de gece yarısı bitmiş. Makyajı yapılırken “Ben uyusam uyandırırsınız değil mi?” diyor ve kapatıyor gözlerini...

MAKYÖZÜN SIRLARI ULU ORTA ANLATILMAZ

Makyaj tamamlanınca çekimlerin devamı için hep birlikte özel bir okula gidiyoruz. Murat Cemcir’in dizideki minik öğrencilerine ders verdiği okul burası. Set bahçeye kuruluyor.

Bütün sahne şu: Murat Cemcir lüks bir otomobille okulun bahçesine geliyor. Ve inip arabanın arka kapısını açıyor.

Yani onu iki saat boyunca makyaj koltuğuna mahkûm eden o makyaj, üç dakika bile sürmeyen bu sahne için yapılıyor.

Çekim arasında yönetmen merak edip “Yahu nasıl yapılıyor bu makyaj?” diye soruyor Cemşir’e. Belli ki makyaj odasına uğramamış. Murat Cemşir anlatmaya hazırlanırken, makyözden uyarı geliyor: “Hey Murat Bey, sırlarımızı ulu orta anlatmayın lütfen!”