Senaristimiz öyle derin ki onun gibisine rastlamadım

Senaristimiz öyle derin ki onun gibisine rastlamadım
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Senaristimiz öyle derin ki onun gibisine rastlamadım

Star TV ' nin " Kalbim Dört Mevsim " dizisi , art arda gelen felaketlere göğüs geren Buket'in " Her şey bitti " derken tekrar hayata tutunmasını ve parçalanmış ailesini tekrar biraraya getirmek için gösterdiği çabayı konu ediyor . Yönetmen koltuğunda İlgaz Giritlioğlu ' nun oturduğu Sis Yapım imzalı dizide Bülent Emin Yarar ve Ayça Varlıer başrolleri paylaşıyor . Diğer rolleri Merve Oflaz , Sedat Mert , Tülay Bursa , Gülen Karaman , Kaan Çakır , Mehmet Mehmetof , Sedat Orhan ve Sennur Nogayalar gibi ünlü isimlerin oynadığı dizinin senaryosunu " Yeditepe İstanbul " , " Gözyaşı Çetesi " gibi sevilen dizileri yazan Ali Ulvi Hünkar kaleme alıyor . Dizi her perşembe saat 20 . 00 ' de seyirciyle buluşuyor .

Senaristimiz öyle derin onun gibisine rastlamadım

Rol için nasıl bir hazırlık süreci geçirdiniz ?


Öncelikle yönetmen , senarist ve yapımcıyla toplantılar yaptık . Karakter ve hikâyesi üzerine bol bol sohbetler ettik . Senaristimiz Ali Ulvi Hünkar olduğu için açıkçası sabaha kadar dinleyebilirdim . Yazdıklarım yaşayarak anlatan ve bunu karşısındakine en detayına kadar hissettiren böyle bir kişiye daha rastlamadım . Diğer oyuncu arkadaşlarımla birlikte de okuma provaları ve masa üstü çalışmaları yaptık . Bütün bu hazırlıklar motor denilene kadar bana rolümle ilgili derinlik kazandırdı . Bu yüzden de çok şanslıyım .

Rolü çıkarırken model aldığınız özel birileri oldu mu ?


Ali Ulvi ve yapımcı / yönetmenimiz İlgaz Giritlioğlu ' yla karakter üzerine çok konuştuk . Karakterin hikâyesinde çok derinlikler olduğu için ben bir kişiyi model olarak almadım . Bürokrat olduğu için gözlemlerim tabii oldu . Babam bu iş dünyasında ve küçüklüğümden beri bu tip insanları görüp tanıdım .

Set ortamı nasıl , kardeşinizi oynayan Merve Oflaz ile aranızda abla - kardeş ilişkisi oluşmuş , doğru mu ?

Merve çok yetenekli bir genç arkadaşımız . Ayrıca çok azimli ve iyiniyetli . Bu tip özellikler oyunu culuğunu geliştirmesi için müthiş avantajlar . Biz birbirimizi çok sevdik , ve evet ona ister istemez ablaymış gibi davranmaya başladım . Ama onun olduğu kadar benim de sette abla gibi görebileceğim , tecrübelerinden öğreneceğim bazı oyuncu arkadaşlarımız var . Mesela Tülay Bursa ve Gülen Karaman gibi.

Şimdiye kadar en zor çekiminiz hangisiydi ve nasıl üstesinden geldiniz ?


Uykusuz ve üşüyerek geçirdiğim her çekim anı bütün oyuncularda olduğu kadar benim için de çok zor geçiyor . Bu tip zor günlerde bol kahve , UFO ısıtıcıları ve kostümcü arkadaşımızın sürekli Dolarlarla etrafımızda olmasıyla üstesinden geliyoruz . Çünkü en zoru üşümek . . .

Diziler hayatınızda neleri değiştirdi , öncesi ve sonrasını nasıl değerlendirirsiniz ?


Hayatımda çok şeyi değiştirdi . Oyunculuğumu geliştirdim ve inanılmaz keyifli başarılı işler yaptım . " Gümüş " ve " Son Bahar " sayesinde yurtdışında tanınır hale geldim , orada bu sayede birkaç organizasyonda bulundum . Konser yaptım . Dizilerde oynamak bana çok güzel kapılar açtı .

Bugüne kadar kabul etmediğiniz için pişmanlık duyduğunuz bir iş teklifi oldu mu ?


Hayır olmadı . Yurtdışında Acting Company diye bir tiyatro grubundan bir senelik teklif geldi ama Greencard ' ım olmadığı için o işe giremedim . Hayatımda tek gerçek anlamda üzüldüğüm olay odur .

En önemli prensibiniz nedir ?

Annemin ve babamın bana armağan etmiş olduğu hayatı şükrederek ve layıkıyla yaşamak .

Sıkıldığınızda kafanızı dağıtmak için neler yaparsınız ?

 " Breaking Bad " , " Dr . House " ve " Grey ' s Anatomy " adlı dizileri seyrederim . Ama sıkıldığım için değil zevk aldığım için . . . Sadece canım hiçbir şey yapmak istemiyor ve evde oturup yalnız vakit geçirmek istiyorsam bu diziler bana terapi gibi gelir .

Evlilik yakın ama ; şimdi değil


Bugüne kadar rol aldığınız projelerde hangi partnerinizin sizdeki yeri ayrıdır ?

Songül Öden , Serdar Orçin , Sevinç Erbulak ve Bülent Emin Yarar .

Aşkın sizdeki tanımı ne ?

Hayatı ben aşkla yaşıyorum .

Evlilik ve çocuk kavramları size ne kadar uzak ya da yakın ?

Yakın ama şimdi değil .

Kendinize bundan sonrası için nasıl bir kariyer planı yaptınız ?


 Tiyatro , dizi / film ve konsererimi her daim icra edebileceğim bir strateji yaratmaya çalışıyorum .

Milliyet