'Rol arkadaşı değil, dost olduk’

Star TV’nin ‘Kalbimin Sultanı’ dizisinde rol alan Ali Ersan Duru ve Aleksandra Nikiforova, iyi bir uyum yakaladıklarını söyledi.
Giriş Tarihi : 21.06.2018 - 11:20
Güncelleme Tarihi : 21.06.2018 - 11:20
'Rol arkadaşı değil, dost olduk’

Star TV’nin ‘Kalbimin Sultanı’ dizisinde rol alan Ali Ersan Duru ve Aleksandra Nikiforova, iyi bir uyum yakaladıklarını söyledi.

Nikiforova, “Sadece rol arkadaşı değil, gerçek dost olduk” dedi.
'Kalbimin Sultanı' dizisinin II. Mahmut’u Ali Ersan Duru ve Anna’sı Aleksandra Nikiforova, dönem işinde oynamanın keyfini yaşıyor. İkiliyle, projenin detaylarını ve set dışında neler yaptıklarını konuştuk.

- Rusya’dan Türkiye’ye geliş hikayeniz nedir?
Rusya’da bir deneme çekimi istediler ama projenin ne olduğunu bilmiyordum. Seçilince ve işi öğrenince çok mutlu oldum. Türk-Rus ortak yapımı. İyi ki başladım.

- Türkiye’ye gelmeden önce dizi ve sinema sektörünü ne kadar tanıyordunuz
Açıkçası Türk sinema sektörünü çok yakından tanımıyorum. Aslında Rus dizi sektörünü de takip edemiyorum.

- Dönem dizisinde rol almak nasıl bir duygu?
Tarihi projeler gerçekten çok güzel. Dönemin atmosferini yaşama fırsatın oluyor. Oynarken o zamanların insanlarının daha naif ve sevgi dolu olduğunu düşünüyorum. Bir de size tuhaf gelecek ama o yıllardaki sevgi anlayışının hayranıyım... İnsanlar daha güzel seviyorlarmış. Kıyafetleri çok enterasan duygularla taşıyoruz. Rusya’da da tarihi bir işte oynadım. Bu yönden şanslıyım.

- Genç yaşta   anne olmak nasıl bir duygu, zorlandığınız oluyor mu?
Bazen, işimle kızımdan daha fazla zaman geçirdiğim için vicdan azabı çekiyorum. Ama sonuçta şöyle düşünüyorum; bir evlat için annesinin başarılı olması ve mutlu olduğu işi yapması, en büyük avantaj. Çünkü bu şekilde daha sağlıklı yürüyor ilişkimiz. Bütün boş zamanımı onunla geçiriyorum. Kızıma Türkçe öğretmeye de başladım.

- Rusya’dan Türkiye’ye geldiniz. İki ülke arasında en çok neyi benzer ve farklı buluyorsunuz?
Aslında Türkiye’de hayatım daha sıcak ve arkadaşça. İnsanlar daha sıcakkanlı ve yakın. Bu durumdan dolayı çok mutluyum. Rusya’da insanların en büyük önceliği iş ve bu konuda hırslılar. Ama yine de hangi milletten olursa olsun, insan olmanın özü sevgi.

- Dizide Ali Ersan Duru ile başrolü paylaşıyorsunuz, çekimler nasıl geçiyor?
Setten 1. 5 ay önce çalışmaya başladık ve Türkçem sıfırdı. Gerçekten Ali, tüm zorlukları karşıladı ve bana gayet sabırlı davrandı. Alıştık birbirimize, sadece rol arkadaşı değil, gerçek dost olduk.

Ali Ersan Duru:  ‘Sürprizli ve insancıl biriyim’
- Bir dönem işiyle karşımızdasınız.  Süreç nasıl ilerledi?
Dönem dizileri her zaman bir risk... Ama genel bakıldığında tutan ve halkımızın sevdiği bir tür. İyi yapıldığı, ciddi hazırlanılıp çalışıldığı sürece, başarılı olduğunu görüyoruz. ‘Kalbimin Sultanı’, bugüne kadar en sevdiğim ve keyif alarak oynadığım proje.

- Dizi sektörünü nasıl değerlendiriyorsunuz?
Açık konuşmak gerekirse sektör, şu anki gidişatıyla pek iç açıcı görünmüyor. Yıllardır bir şekilde devam ediyor ve ne olursa olsun her sene mutlaka birkaç başarılı proje çıkıyor. Umarım ‘Kalbimin Sultanı’ da, dizi tarihine adını yazdırır.

- Alexandra ile nasıl bir uyum yakaladınız?
İyi bir partner uyumu sergilediğimizi düşünüyorum. Bunu ekrana da yansıttığımıza inanıyorum. Hızlı bir şekilde Türkçeyi öğrendi. Hâlâ pratiğini de yapıyor. Türkçe espirileri ve metaforları çok güzel söylüyor.

- Ali Ersan Duru nasıl bir adam, kendinizi nasıl betimlersiniz?
Sürprizli ve insancıl. Benim mottom; hümanist, realist ve optimist.

- Hayatta olmazsa olmazlarınız neler?
Birincisi, dürüstlük. İnsanlara karşı fazla açık olduğum için karşımdakilerden de aynı şeyi bekliyorum. Spor, benim için olmazsa olmaz. Yoğun tempoda bile, kesinlikle bırakmıyorum. İyi bir uyku da, önemli tabii.

Kaynak: Milliyet Cadde