Sefirin Kızı, Sezon Finalini Zirvede Yaptı!

Engin Akyürek ve Neslihan Atagül Doğulu’nun başrolünde yer aldığı Sefirin Kızı, yayınlanan sezon finali ile tüm kategorilerinde en çok izlenen ‘dizi’ oldu.
Giriş Tarihi : 23.06.2020 - 10:14
Güncelleme Tarihi : 23.06.2020 - 10:14
Sefirin Kızı, Sezon Finalini Zirvede Yaptı!

Engin Akyürek ve Neslihan Atagül Doğulu’nun başrolünde yer aldığı Sefirin Kızı, yayınlanan sezon finali ile tüm kategorilerinde en çok izlenen ‘dizi’ oldu.

Sefirin Kızı, dün akşam yayınlanan 17’nci bölüm sezon finali ile; TOTAL’de 5,49 izlenme oranı, 14,75 izlenme payı, AB’de 4,92 izlenme oranı, 14,14 izlenme payı ve 20+ABC1’de ise 5,17 izlenme oranı ve 13,79 izlenme payı ile 100 program arasında en çok izlenen ‘dizi’ oldu. Aynı zamanda sosyal medyada da en çok konuşulan konu olan ‘Sefirin Kızı’, dizi takipçileri tarafından binlerce yorum aldı. ‘#NeYalanNeDestan’ etiketiyle binlerce yorum alan dizi, Türkiye gündeminde zirveye oturdu.

‘Bu destan denizin dibinde başladı, orda bitmez ki”
Ne yalan ne destan olabilen Nare ile Sancar, şimdi çocukları için endişeden kahrolan bir anne ile babadırlar. Kaza yapan ve ciddi bir beyin travması geçiren Kavruk bulunur, ama Melek ortada yoktur. Nare ile Sancar bütün kavgalarını bir kenara bırakıp kızlarını bulmaya çalışırlar. Melek kaybolunca velayet davası ertelenmiştir. Önce kızlarını bulup sonra onun için savaşa gireceklerdir. Gediz, bu tablonun içinde iyice yabancı hisseder. Ona ne velayet davasını ne de Melek’in kaybolduğunu haber vermemişlerdir. Ancak kapıya gelen bir sürpriz, Gediz’i tüm bu olayların ortasına taşır. Nare çocuğunu ararken, Akın’ın onun hakkında başka planları vardır ve bu sefer kendisine çok güçlü bir ortak bulmuştur; Kahraman. Kahraman’dan Melek’i kullanarak Nare’yi kaçırmasını ister. Ancak Kahraman’ın kendine has yöntemleri vardır ve izlediği yol önce büyük bir mutluluğa, sonra Sancar’ın bir denizin dibinde ölümle karşı karşıya kalmasına sebep olur.

TÜRKİYE GÜNDEMİNDE İLK SIRADA!
Öte yandan, ‘Sefirin Kızı’, sosyal medyada da en çok konuşulan konular arasında ilk sıraya yükseldi.  Dizi hesaplarından paylaşılan ‘#NeYalanNeDestan’ etiketiyle sosyal medyada binlerce yorum paylaşıldı. Kısa sürede ‘TT’ (Trend Topic) olan paylaşım, Türkiye gündeminde zirveye oturdu. Dizinin nabzını saniye saniye tutan seyirci, yaptığı yorumlarla da duygularını ifade etti.

Yapımına NGM ve O3 Medya’nın birlikte imza attığı Sefirin Kızı’nda; Engin Akyürek; ‘Sancar Efe’ karakterine, Neslihan Atagül Doğulu ise ‘Sefirin Kızı Nare’ karakterine hayat veriyor.

(TİAK A.Ş.TV İZLEYİCİ ÖLÇÜM PANELİ VERİLERİ – ARAŞTIRMA KÜNYESİ: HTTP://TIAK.COM.TR/TABLOLAR)