Çoban Payı

Çoban Payı
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Çoban Payı

Malzemeler:
500 gr. dana kıyma
250 gr. kuzu kıyma
1 adet soğan
2 adet havuç
2 diş sarımsak
1 su b. domates püresi
1 su b. tavuk suyu
2 çorba k. un
tuz,karabiber,kekik
z.yağı

üzeri için :
1 kg. patates
3 çorba k. tereyağ
¾ su b. süt

Yapılışı:
Patatesleri soyup büyük parçalar halinde tencerey alın üzerini geçicek kadar soğuk su ve tuzla birlikte yumuşayıncaya kadar pişirin.
Patatesleri süzün içerisine süt ve tereyağ ekleyerek püre kıvamına gelinceye dek ezin.
Fırını 200 derecede ısıtın.
Z.yağ koyuduğunuz derin bir tavada kıymakarışımını kavurun.
Kavrulmuş kıymayı bir tabağa çıkartın.
Aynı tava içerisinde doğranmış sarımsak v soğanı kavurun.
Ardından minik doğranmış havuçları da ekleyin.
Kavurma işlemine kıymalrı geri koyarak devam edin.
Domates püresini de ekledikten sonra unu ilave edin.
Son olarak tuzunu ve baharatları ekleyin.
Tavuk suyunu ekleyip kısık ateşte 5 dk. pişirin.
Fırın kabına kıymalı harcı dökün..
Üzerini püreyle kaplyaın ve fırında 30 dk. kadar pişirin.