Fırında Hindi ve Yumurtalı Bahar Salatası

Fırında Hindi ve Yumurtalı Bahar Salatası
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Fırında Hindi ve Yumurtalı Bahar Salatası
Fırında Hindi:

Malzemeler:
-4 adet hindi but
-4 diş sarmısak
-1/2 çay b.balsamik sirke
-2 adet limon
-tuz
-arzu ettiğiniz baharatlar(fesleğen,kekik)

Yapılışı:
Hindi butunun üzerine bıçakla delikler açılır.Etin her tarafı limonla iyice ovulur.(Limonun suyunu da üzerine sıkarak ovmalısınız)
Sarmısaklar iyice püre haline getirilir.Baharatlar ve sirke ile karıştırılır.Hazırlanan karışım etin her yanına iyice yedirilerek sürülür. Bu şekilde 1 gece buzdolabında dinlendirilir.
Pişirmeden önce fırın poşetine alınır ve poşetin üzerinde ufak delikler açılır ve 200 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişmeye bırakılır. Isı 180 dereceye düşürülür ve 30 dk daha pişirilir.Süre sonunda poşet kesilir ve derisi iyice kızarana dek yaklaşık 20dk daha fırında bırakılır.

Yumurtalı Bahar Salatası

Malzemeler:
200 gram mevsim yeşillikleri
1 tatlı kaşığı kaşığı susam
2 yumurta
1 limon
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 adet kepekli lavaş ekmeği
Yarım demet nane, maydanoz, dereotu

Yapılışı:
Mevsim yeşillikleri iyice yıkayın ve kurulayın. Maydanoz ve nane yapraklarını da yıkayıp irice doğrayın. Lavaş ekmekleri üçgen şeklinde kesip fırında kızartın. Yumurtaları da haşlayıp soyun. Tüm malzemeleri salata kasenin içinde karıştırıp üzerine limon suyu ve zeytinyağı gezdirip yumurtaları üzerine dizin. Taze olarak bekletmeden tüketin