Limon Kreması Dolgulu Meyveli Mereng

Limon Kreması Dolgulu Meyveli Mereng
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Limon Kreması Dolgulu Meyveli Mereng

Malzemeler:
8 adet büyük boy mereng (beze)
2 çorba k. nişasta
2 adet yumurta sarısı
75 gr. şeker
2 adet limon
175 ml. su
50 gr. tereyağ
1 paket vanilin
süslemek için:
çilek ve muz

Yapılışı:
Limonların kabuklarını rendeleyip sularını sıkın.
Limon suyu,su,toz şeker ve nişastayı orta ateşte muhallebi kıvamı alıncaya dek pişirin.
Ocağın altını kapatıp tereyağını,vanilyayı ve yumurta sarılarını ekleyip homojen bir kıvama lana dek çırpın.
Bezelerin üstlerini tırtıklı bir bıçak yardımı ile kapak şeklinde kesin.İçerisi boşluklu bir yapıya sahip olduğundan küçük bir kaşıkla bir miktar daha içini boşaltın.
Kaşık yardımı ile Limon kremasını içerisine doldurun ve dilimlenmiş muz ve çilek dilimleriyle servis edin .