Reçelli Kurabiye

Reçelli Kurabiye
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Reçelli Kurabiye

Malzemeler:
80 gr. yumuşatılmış tereyağ
90 gr. şeker
2 çorba k. süt
175 gr. un
40 gr. nişasta
1 paket vanilin
100 gr. reçel


Yapılışı:

Fırını 180 derecede ısıtın.

Terayağ ve şekeri köpük halini alıncaya dek çırpın.
Süt ve vanilyayı da ekleyin.
Sonrasında unu ve nişatayı ekleyip hamur toparlanıncaya kadar karıştırın.
Minik parçalar kopartıp yuvarlayın ve kaşığın arkası ile ortasına ir çukur açın.
Dilediğiniz bir reçelden içiresine ekleyip fırında 10-12 dk. kadar pişirin.
Fırından çıkınca kurabiyelerinizi önce tepside ılıtın aksi taktirde almaya çalışırken kırılacaktır.
Sonrasın kahve ya da çayla birlikte servis edebilirsiniz.