Karamelize soğanlı beyin salatası tarifi

Karamelize soğanlı beyin salatası tarifi
Giriş Tarihi : 06.11.2018 - 17:18
Güncelleme Tarihi : 06.11.2018 - 17:18
Karamelize soğanlı beyin salatası tarifi

Kişi sayısı: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika

Malzemeler:
3 kuzu beyin
1 limon
1 yemek kaşığı sirke
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Kırmızı toz biber
Maydanoz
Karamelize Soğan
1 tatlı kaşığı Tereyağ
1 orta boy soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı Toz şeker

Hazırlanışı:
1.Beyinleri bol suyun altında yıkayın. Bir tencerenin içerisine suyu, sirkeyi ve tuzu ilave edip, kaynamasını bekleyin.
2.Kaynamaya başlayan beyinleri kaynar suyun içine atın ve yaklaşık 15 dakika boyunca haşlayın.
3.Beyinler pişerken derin bir kasenin içerisine soğuk su doldurun ve içerisine birkaç parça buz atın.
4.Beyinler pişer pişmez, kaynayan sudan çıkarıp, buzlu suyun içerisine aktarın. Böylece pişmeye devam etmelerini önleyin ve şekillerini korumalarını sağlayın.
5.Beyinler iyice soğuduktan sonra, üstlerindeki zarı nazikçe temizleyin ve dilimleyerek bir servis tabağına alın.
6.Limonun suyunu sıkın ve zeytinyağı, sarımsak, sirke ve isteğe göre tuz ile karıştırın.
7.Kuru Soğanı halka şeklinde kesin.
8.Ayrı bir tavada tereyağını ve zeytinyağını koyun. İçerisine toz şeker koyarak eritin.
9.Erimiş yağ içerisine dilimlediğiniz soğanları koyup, karamelize edin.
10.Servis tabağının en alt kısmına karamelize soğanları koyun ve üzerine beyinleri yerleştirin.
11.Maydanozları ince olarak kıyın ve beyin salatanızın üzerine gezdirin ve son olarak toz biber gezdirerek servis yapın.