Kuzu ciğer güveci tarifi

Kuzu ciğer güveci tarifi
Giriş Tarihi : 06.11.2018 - 17:15
Güncelleme Tarihi : 06.11.2018 - 17:15
Kuzu ciğer güveci tarifi

Kişi sayısı: 4 - 6 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika

Malzemeler:
500 gr kuzu ciğeri
1 soğan
3 havuç
3 sivribiber
1 kırmızı biber
1/2 demet maydanoz
50 gr tereyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tozşeker
Tuz
karabiber
1 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:
1.Havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın.
2.Soğanı soyup kıyın.
3.Biberler ve maydanozu temizleyip kıyın.
4.Maydanozu daha sonra kullanmak üzere ayırın.
5.Bir kapta biber salçası, şeker, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın.
6.Tereyağını güveç kabında eritip soğanı kavurun.Biber ve havuçları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
7.Ocaktan alıp bir kenarda ılınmaya bırakın.
8.Kuzu ciğeri ve sebzeleri güvece aktarın.
9.Üzerine salçalı karışımı gezdirerek dökün.
10.Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin.
11.Güveci fırından alıp servis tabağına yerleştirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirip sıcak servis yapın.