Zeytinyağlı Havuç Tarifi

Zeytinyağlı Havuç Tarifi
Giriş Tarihi : 06.11.2018 - 16:40
Güncelleme Tarihi : 06.11.2018 - 16:40
Zeytinyağlı Havuç Tarifi

Kişi sayısı: 4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika

Malzemeler:
4 adet havuç
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 çay bardağı su
tuz

sosu için:
½ limon suyu
½ çay kaşığı kimyon
tuz
½ çay kaşığı toz kırmızıbiber
2 yemek kaşığı maydanoz
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı: 

1. Havuçların kabuklarını soyun. 1 cm kalınlığında verev yada istediğiniz şekilde dilimleyin. Sarımsağı rendeleyip zeytinyağı ,tuz , şeker ve havuçlarla birlikte tavaya alın. Orta ateşte 2-3 dakika pişirin. Üzerine suyu ilave edip suyunu çekene kadar 15 dakika yüksek ısıda pişirin. Suyunu çekince ocaktan alın soğumaya bırakın.

2. sosu için ; küçük bir kasede limon suyu , kimyon , tuz ,zeytinyağı ve kırmızı toz biberi karıştırıp havuçların üzerine gezdirin. İnce kıyılmış maydanoz ile servis edin...