Ayvalı Dil Balığı - Nazlıgül'ün Mutfağı: Bursa

Ayvalı Dil Balığı - Nazlıgül'ün Mutfağı: Bursa
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Ayvalı Dil Balığı - Nazlıgül'ün Mutfağı: Bursa

Malzemeler:
2 ayva
1 kg dil balığı (mezgit~levrek ya da kalkan balığı da kullanabilirsiniz)
1 çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 limon
2 yemek kaşığı kapari
¼ demet dereotu
4 dal taze kekik
Tane karabiber
1 kırmızı közlenmiş biber
Tuz

Yapılışı:
Ayvaların kabuğunu soymadan kuşbaşı şeklinde doğrayıp 10 dakika haşlayın. Zeytinyağını tencereye alıp kısık ateşte ısıtın. Ayvayı ekleyip 10 dakika soteleyin. Limon suyu, ince kıyılmış sarımsak ve kuşbaşı doğradığınız balıketlerini ilave edip sotelemeye devam edin. Pişmeye yakın kapari, ince doğranmış közlenmiş biber, taze kekik, kıyılmış dereotu, tane karabiber ve tuzu ilave edip soteleyin. 15 dakika sonra ocaktan alıp üzerine kırmızı pul biber serperek sıcak servis yapın.
Ayvalı dil balığı artık hazır, afiyet olsun.