'Seyirci beni özlemiş'

'Seyirci beni özlemiş'
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
'Seyirci beni özlemiş'

Çocuk yaşta başladığı oyunculuğa üç yıl önce annelik molası veren Mine Çayıroğlu, usta yapımcı Faruk Yurgut imzalı 'İffet'le setlere döndü.
Çayıroğlu, 'Hem ben setleri çok özledimi hem de ekranda olmamı isteyen kitle beni özlemiş' dedi.

Diziseverler onu 9 yaşında 'Çalıkuşu' ndaki Munise karakteriyle tanıdı . Yıllarca ara vermeden mesleğine devam etti. Ta ki anne olana kadar . . . Müzisyen Özgür Gezgin ile evli olan Çayıroğlu, 3 yıl önce doğum nedeniyle ara verdiği oyunculuğa şimdi Star TV'nin 'İffet' dizisiyle dönüş yaptı . Usta yapımcı Faruk Turgut' un imza attığı dizide Mahir Günşiray ' ın avukatı Yasemin karakterine can veren Çayıroğlu ile yeni dizisini konuştuk.

Parmaklıklar Ardında' dan beri 3 yıldır setlerden uzaksınız , bunun özel bir nedeni var mıydı ?

Söylediğiniz gibi en son üç sene önce " Parmaklıklar Ardında " adlı dizide oynadım . Diziden bir sene sonra da hamile olduğumu öğrendim ve 2010' da doğum yaptım . Setlerden biraz uzak olmamın tek nedeni hamilelik ve doğum sonrası olan süreçtir .

'İffet' le dönüş yapma kararını neden aldınız ? Gold Film ' le daha önce çalışmış mıydınız ?

Benim için proje seçimi çok önemlidir . İnce eleyip sık dokurum . " İffet dizisi için teklif geldiğinde önce projeye , oynayacağım role , sonra da oyuncu kadrosuna göre değerlendirdim . Dizide çok iyi , kaliteli bir ekip var ve bu her zaman denk gelmeyebilir . Ayrıca Gold Film ile çok çalıştım ve iyi projelere imza atması da teklifi olumlu yönde değerlendirmem de etkendir . ?

Yasemin nasıl biri ?

Yasemin özgüveni yüksek , kültürlü ve olaylara karşı objektif bakabilen güçlü bir karakter . Genelde duygularından çok mantığı ile hareket ediyor . Karakterin en etkileyici taran ise hakkaniyetli olması . Ben bu güçlü adalet duygusundan dolayı avukatlık mesleğini seçtiğini düşünüyorum .

Karakteri yaratırken rol model aldığınız birileri oldu mu ?
,

Annem avukat olduğu için çocukluğumdan bugüne kadar kafamda oluşan belli bir profil ve duruş var . Gözlemlerim ve sez gilerimle Yasemin karakterine hayat verdim .

Derin Denizin oyuncu olmasını istemiyorum '

Ekran karşısına geçtiğinizde hangi dizileri takip ediyorsunuz ?


" Öyle Bir Geçer Zaman Ki " yi çalışma günlerimden fırsat bulduğum zamanlarda izliyorum ama genelde iyi bir dizi izleyicisi değilimdir.

 Bu arada sizi çok fit ve güzelleşmiş gördük. Formda kalmak için özel yaptığınız şeyler var mı , anlatır mısınız ?

Beslenmeme ve uykuma dikkat etmeye çalışıyorum ama her şeyden önemlisi ben çalıştıkça kendimi çok iyi hissediyorum ve bu mutluluk insanın yüzüne yansıyor .

Çocuğunuzun da sizin gibi oyuncu olmasını ister misiniz ?

Derin Deniz ' in oyuncu olmasını istemiyorum ama tercih onun elbette .

Dizide en iyi anlaştığınız oyuncu kim ?


Dizide bütün oyuncularla çok iyi anlaşıyorum . Zaten hepsi iş disiplini olan , kendini mesleğinde ispatlamış , saygı ve sevgi dolu insanlar . Dolayısıyla anlaşmamak için bir neden yok .

Diziyle ilgili nasıl tepkiler geliyor , dönüşünüzle ilgili hayranlarınızın yorumlan neler oluyor ? Çok şaşırtan bir yorum geldi mi ?

Ben nasıl setlerde olmayı , oyunculuğu çok özlediysem beni seven kitle de aynı şekilde beni ekranda görmeyi çok özlemişler . Bu beni çok mutlu ediyor elbette .

'İffet' yeni sezonun tutan birkaç işinden biri Sizce neden başarılı oldu ?

Başarılı olmasında birçok neden var ; senaryo , oyuncu kadrosu , teknik ekip , yapım firması ve her şeyden önemlisi seyirci ile kurduğu sağlam bir köprü var .

Annelik nasıl bir duygu ? Oğlunuzu dünyaya getirdikten sonra hayatınızda neler değişti ?

Annelik tanrının kadına verdiği eşi benzeri olmayan en güzel hediye . . . Annelik beni olumlu anlamda çok değiştirdi ; özellikle hayata ve insanlara bakış açımı . . . Farkındalığım arttı . Hoşgörü ve sabır eklendi . Oğlumla birlikte kendimi keşfediyorum . Ona layık , iyi bir anne olmanın sorumluluğunda yaşayan her canlıya ve doğaya karşı oldukça duyarlıyım .

Siz setteyken bebeğinize kim bakıyor ?

Bakıcısı ve ablam ilgileniyor .

Çocukluğunuzdan beri setlerdesiniz , geriye dönüp baktığınızda " İyi ki mesleğe erken başladım " mı diyorsunuz yoksa tam tersi mi ? Çocuk oyuncu olarak yaşadığınız en büyük sıkıntı ne olmuştu ?

 Geriye dönüp bakmayı çok önce bıraktım . Çünkü her zaman sizi bekleyen bir pişmanlık vardır.

Milliyet