Sevgili Geçmiş oyuncusu Sevda Erginci ile startv.com.tr'ye özel röportaj

Sevda Erginci ile sizin için bir sohbet gerçekleştirdik.
Giriş Tarihi : 01.11.2019 - 17:42
Güncelleme Tarihi : 01.11.2019 - 17:42
Sevgili Geçmiş oyuncusu Sevda Erginci ile startv.com.tr'ye özel röportaj

Sevgili Geçmiş'in sevilen oyuncusu Sevda Erginci (İpek) ile sizin için bir sohbet gerçekleştirdik.

Yeni diziniz Sevgili Geçmiş hayırlı olsun, İpek karakteri ile izleyici ile buluştunuz. İpek’i bir de sizden dinleyelim.

İpek, ayakları yere sağlam basan, güçlü bir kadın. Ailesine ve doğup büyüdüğü topraklara, köklerine çok bağlı. Babasını kaybetmiş olması onu derinden etkilemiş. Ailesinin ve yıllar sonra bir araya geldiği kardeşlerinin yanında biraz daha sakin ve güleryüzlü dursa da aslında içinde fırtınalar kopuyor. Yaşadığı kayıp onu hayata karşı daha hırslı hale getiriyor. Ancak tabii bu hırs da onun başına hiç beklenmedik büyük bir olay açıyor. İlk bölümde bir evlendiği adam olan Tekin’in ölmesi, pek çok sürükleyici gelişmeyi beraberinde getirecek.       

Dizi, birbirinden habersiz 3 kardeşin yıllar sonra karşılaşmasını, sırlarını anlatıyor.  İzleyici Sevgili Geçmiş’i sizce neden izlemeli?

‘Sevgili Geçmiş’ için Pandora’nın Kutusu diyebilirim. Çünkü nereye dönseniz, neyle karşılaşsanız bir sırla yüzleşiyorsunuz. Bu anlamda gerçekten seyircileri her saniye şaşırtacak gelişmelerle dolu bir hikayeye sahip. Bununla birlikte topraklara, köklere bağlı olma; dostluk, kardeşlik, aşk ve daha pek çok gündelik hayatın değerli duygularını hissettiriyor. Bununla birlikte ilk bölümüzde bu ülkenin en acı verici gerçeklerinden kadına şiddet meselesine de değindik. O yönden aslında çok gerçeğin içinden ama gizemlerle ve heyecanlı anlarla dolu bir dizi ‘Sevgili Geçmiş’.

Oyunculuk hep hayaliniz miydi? Oyunculukla gerçek anlamda ilk tanışmanız ne zaman oldu?

Çocukken ve de daha sonra lise yıllarımda ne zaman sahnede bir oyun izlesem çok etkilenirdim. Her oyuncuyu büyülenmiş gibi seyrederdim ve de orada olmak isterdim. Zaten sonrasında önce Semaver Kumpanya’da eğitim aldım, sonra da Yıldız Kenter’in son oyununda çalışma fırsatı buldum. Bu dönemlerde ekran oyunculuğu aklımın ucundan bile geçmemişti. Ancak 18 yaşımdayken ilk televizyon işimi yaptım ve devamını da zaten biliyorsunuz. :) 

Hayatınızda dönüm noktaları var mı? Oyuncu olmasaydınız hangi mesleği yapmak isterdiniz?

Semaver Kumpanya dönemi aslında dönüm noktası benim için. Oyuncu olmasaydım hangi mesleği yapmak isterdim kısmında ise açıkçası hiçbir zaman avukat, doktor vb. bir meslek yapayım gibi bir hayalim yoktu. Çocukken dansa ve de mutfağa çok meraklıydım. O nedenle oyunculuk olmasaydı büyük ihtimalle ya sahnede dans ediyor ya da mutfakta farklı tarifleri deniyor olurdum. :) 

Günümüzde pek çok gencin hayali oyuncu olmak.  Siz gençlere neler tavsiye edersiniz?  Başarılı bir oyuncu olmak için neler gerekiyor? Çok çalışmak, güzellik, şans vs...

Başarı kriteri çok sübjektif bir kavram. O nedenle önemli olan kişinin gerçekten kendini besleyeceği ve mutlu olacağı bir iş yapması. Öncelikle bu mesleği yapmak Günümüzde pek çok gencin hayali oyuncu olmak.  Siz gençlere neler tavsiye edersiniz?  Başarılı bir oyuncu olmak için neler gerekiyor? Çok çalışmak, güzellik, şans vs...

Başarı kriteri çok sübjektif bir kavram. O nedenle önemli olan kişinin gerçekten kendini besleyeceği ve mutlu olacağı bir iş yapması. Öncelikle bu mesleği yapmak istiyorlarsa gerçekten salt “oyunculuk” olarak ele alsınlar. İşin görünür olma kısmını hedef alarak bence oyuncu olmak için adım atmasınlar. Bir de klişe olacak ama çok  istiyorlarsa gerçekten salt “oyunculuk” olarak ele alsınlar. İşin görünür olma kısmını hedef alarak bence oyuncu olmak için adım atmasınlar. Bir de klişe olacak ama çok izleyip, okuyup gözlem yapsınlar. Empati kurmak içlerindeki en yüksek güdülerden biri olmalı bence. Çünkü bakıldığında sayısız karaktere hayat veriyoruz ve onlarla empati kuramazsak bizi izleyenleri hayat verdiğimiz bu karaktere nasıl inandıralım? Yaptıkları işe inanıp okudukları hikayeyle, karakterlerle empati kurmak bence çok önemli. 

Set dışında neler yapmaktan keyif alıyorsunuz? 

Setimiz İzmir’de olduğu için çekimler dışında yürüyüş yapmaya ve açık havada vakit geçirmeyi seviyorum. Eğer İstanbul’a gitmişsem de evde kedilerimle vakit geçirmekten büyük keyif alıyorum. Bir de bahçe işleri ile toprakla oynamayı ve kitap okumayı çok severim.