Ankara' da çalışmak tadından yenmiyor!

Ankara' da çalışmak tadından yenmiyor!
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Ankara' da çalışmak tadından yenmiyor!

Behzat Ç.'nin asistanı Harun ' u canlandıran Fatih Artman kendisine gönderilen meyve tabaklarından memnun, " Ankara'da şöhret olmak daha steril" diyor.

Behzat Ç. tabir caizse sessiz ve derinden ilerliyor. Mevzuya Emrah Serbes 'in ' Her Temas İz Bırakır ' ve ' Son Hafriyat ' kitaplarıyla aşina olanlar için , dizinin müptelalık yaratması beklenen sondu . Bisküvi yemeden sorguya girmeyen , platonik aşık , babasına sık sık kızan,amin Behzat Ç.'ye laf kondurmayan karakteri Harun'u canlandıran Fatih Artman henüz Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ' nda öğrenci . İlgiden memnun da , Topkek yemekten bıkmış usanmış . . . 

 Emrah Serbes'i daha önce okumuş muydunuz,diziyle mi tanıştınız ?

 Daha önce okumamıştım . Diziyle tanıdım .

Öğrenciyken , Harun karakterini canlandırmanız istenince ne hissettiniz ?

 Çok mutlu oldum . Harun ' da dizideki bütün karakterlerden farklı olarak her şey var , zaman zaman saflık,zaman zaman sınırlılık , mutluluk. Ben de Harun ' un her şeyini en iyi şekilde göstermeye çalışıyorum . Öğrenciyim hâlâ . Ama iyi tepkiler alıyorum . Aslında bazen kötü tepki almak ve kendimi sorgulamak da istiyorum ama izleyenler çok eğlendiğini söylüyor . Dizide okuldan bazı arkadaşlarımla karşılıklı çalıştık , bu da çok keyifli oldu .

Ankara alışılmış bir dizi mekânı değil . Nasıl burada dizi çekmek ?

Ankara'da çekim yapmak benim için tadından yenmeyecek bir şey oldu . Üstelik ben dizinin çekimlerinin yapıldığı Gazi Mahallesi'nde doğdum büyüdüm . Hiç bozulmamış bir semttir orası . Birçok anımın olduğu bir yerde çekim yapmak çok güzeldi . Geçenlerde konuşurken , Ege Aydan " Bir daha böyle bir fırsat yakalayamayabilirsin " dedi . O yüzden benim için çok duygusal oluyor o sahneler . Ankaralı olup da burada çalışınca daha güçlü hissediyorum kendimi .

Dizide GençlerbirliğiAnkaragücü çekişmesi var . Sizin Ankara takımlarıyla gönül bağınız var mı ?

 Ankara ' da iki kere maça gittim . Benim ıçm Ankaragücü ve Gençlerbirlıgı gibi bir ikilem olmadı . Diziyle ben de onlardan biri gibi oldum . Behzat Ç " Gençlerbirliği taraftarı , ben Ankaragücü . Geçenlerde stadyumda çekim oldu , sahnem olmadığı halde katıldım . Gençlerbirliği 'nden hırı geldi heyecanla , çekindim kızacak diye , " Sen miydin o Ankaragüçlü ? " dedi , öptü .

 Harun ' un dizideki platonik aşkı Eda , rakibi de Selim . Bu duruma bozulup size şikâyet edenler olmuyor mu ?

Harun kaba bir tip her şekilde . Kibar olmaya çalışırken de başaramıyor . O yüzden Eda ' yı fazla etkilemesi mümkün değil . Eda ' yla ilişkisi çok başka . Behzat Ç . ' yle kurduğu ilişki gibi değil . Çok duygusal ama beceriksiz . İnsanlar Selım ' e çok kızıyor . Yolda " Üzülme " diyenler oluyor . Geçenlerde telefon edip biri " Nerede o Selim , biz arkadaşlarla içiyoruz , adresini ver , onu döveceğiz " dedi . Adamları dizi olduğuna zor ikna ettim . " Tatlı tatlı anlaşıyoruz normal hayatta " dedim .

Ankara küçük bir kent . Burada şöhret olmak nasıl bir his ?

 Çoğu insan tanıyor . İstanbul ' u bilmiyorum ama benim anladığım kadarıyla Ankara ' da şöhret olmak daha steril bir şey . İstanbul ' daki ünlü arkadaşlarımla konuşunca onların bu durumu daha farklı yaşadığını anlıyorum . Ankara ' da insanlar yalnızca bakıp gülümseyip bir şeyler söylüyorlar . Bu sene mezun olduktan sonra İstanbul ' a yerleşmeyi düşünüyorum . Tiyatro her şeyden önemli benim için , tiyatro yapmak istiyorum . Daha sonrasında da televizyon dizileri , sinema belki . Çünkü bu başka bir tatmin duygusu yaşatıyor insana , Dizi başladığında bir Ankaraİstanbul kıyaslaması oldu . Buraya İstanbul ' dan selenler biraz sıkılır . Ankara muazzam bir kent bence ama onu görmek için Ankara ' da olmak , Ankaralı olmak lazım .

' Behzat Ç . ' de kimi zaman şiddet oranı artıyor . Polisin orantısız şiddet kullanması tartışmalarından sonra tepki aldınız mı ?

Eleştiri geliyor zaman zaman . Kurunun yanında yaş da yanıyor . Behzat Ç . daha şiddete dayalı şeyler yapıyor . Harun onun şık bir modeli . Bir keresinde bir taksici Harun ıçm " Psikopat " dedi . Biraz şaşırdım , azıcık bozuldum . Ne olursa olsun psikopat değil bence . Polis olmaktan çok memnun , biraz hava atmak için de böyle yapıyor . Çok küfredip , çok dövdüğümüz sahneler oldu ama biz kimseye " Polisler böyledir " demiyoruz . Son dönemde şiddete karşı hassasiyetimiz biraz arttı . Ailenin izlediği bir dizide bazı şeyleri biraz kısmak , ödün vermek gerekti . Gelip " Polisle aramız iyi değil " diyenler oldu . Ama benim karşılaştığım polisler diziyi çok seviyor . İlginç bir şekilde itiraz gelmedi . Belki vardır , ben tanık olmadım .