Behzat Ç. Bir Ankara Fenomeni

Behzat Ç. Bir Ankara Fenomeni
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Behzat Ç. Bir Ankara Fenomeni

Şimdiden kült olmaya aday bir dizi ‘Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi’. Star TV’de yayınlanan dizide bütün roller ince ince işlenmiş, herkes tutkuyla oynuyor. Ama Erdal Beşikçioğlu’nun performansı her şeyin üzerinde...

- Ankara’nın bağrından çıkan bir dizi Behzat Ç. İstanbul merkezli dizi ve sinema sektörünün işleri arasından sıyrılıyor.

- Bunda oyuncuların performansı kadar, usta işi senaryosu (genç polisiye yazarı Emrah Serbes’in kitabından uyarlanmış), genel yönetmen sıfatıyla mutfakta Serdar Akar gibi bir ismin bulunması etkili.

- ”Performans” demişken, kendisi de Ankaralı olan Erdal Beşikçioğlu’na dikkat çekmeden geçmemeli. Tiyatro kökenli oyuncu, rol yapmıyor adeta rolü yaşıyor.

- 40 yaşındaki oyuncu, ‘Köprü’ dizisiyle adını duyurdu. İlk sinema deneyimi yolunun  yeniden kesiştiği Serdar Akar’ın sarsıcı filmi ‘Barda’sıydı. Bol ödüllü ‘Bal’ filminde de  oynadı. Şu sıralarda ‘Kurtlar Vadisi  Filistin’in setinde ter döküyor.

- Diziye dönersek, bu akşam  dördüncü bölüm ekranda olacak.  Dizinin fanatikleri internet   bloglarında, paylaşım sitelerinde Behzat Ç.’ye övgüler düzüyor.

- Eşkisözlük’ten alıntılayalım: “Piyasadaki kıytırık ve sahte polis dizilerine inat neredeyse tüm replikleri, küfürleri, lanları, lunları ile gerçeğe en yakın polis dizisi”,  “Ohh be sonunda, bizim polisin ekranda doğruya yakın göründüğü bi dizi ... Erdal Beşikçioğlu da muhteşem olmuş elbet, hay ellerini öpeyim senarist ekibin...”

‘Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi’nde Erdal Beşikçioğlu’nun yanı sıra  Ayça Varlıer, Canan Ergüder, Ege Aydan, Seda Bakan ve Hakan Hatipoğlu rol  alıyor.

Genel yönetmenliğini Serdar  Akar’ın yaptığı dizinin bu bölümünde Behzat Ç. ve Bahar yıllar sonra   tekrar yakınlaşmaya başlamıştır.  Bahar’ın oğlu Ulaş bu durumu fark eder ve rahatsız olur. Ulaş, Behzat Ç.’yle annesinin görüşmesine engel olmaya karar verir.

Cinayet Büroda Behzat Ç.’yi  Mülkiye Müfettişi’ne ispiyonlayan  kişinin kim olduğu merak edilmektedir. Bu kişi sürpriz bir isim çıkacaktır.

Milliyet Cadde