Gazetelerde 'Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi' sezon finali yorumları!

Gazetelerde 'Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi' sezon finali yorumları!
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Gazetelerde 'Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi' sezon finali yorumları!

Behzat Ç.'den gerçek hayata!
Ciddi bir müdavim kitlesi yaratan "Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi" nin sezon finali, pazar günü reyting rekoru kırdı. Bol miktarda gözyaşı ve acayip dramatik sahnelere rağmen, nedense "kanırtmadı". Çünkü Behzat, yine gerçekti. 

Dizinin final başansının nedeni, sadece karakterlerin özel hayatlanndaki depremlerle açıklanamaz... Başka bir ülkede "olmaz bu kadar" dedirtecek karanlık ilişkiler ağı, gerçek olaylarla kıyaslandığında hafif bile kalıyor. "Abi" kod adlı askerin incecik dudaklarından akan acımasızlık, Nejat İşler'in "Taxi Driver"a selam gönderen psikopat suikastçı karakteri ve "Başkan" rolündeki Güven Kıraç'ın tedirginliği ve harcanışı, o kadar tanıdık ki...

MEHVEŞ EVİN / MİLLİYET



Final dediğin böyle olur! 
Pazartesi hepimizi ekranda krize sokan "Behzat Ç." ekibini selamlamak istiyorum sevgili iyi dizilere hasret kalan Habitus okuru. Uzun zamandır bir dizi, ekrana bağladığı izleyicilerine böyle duygular hissettirmemişti. Final bölümünün sonlarına doğru, artık dedim, amuda kalkarak mı izlesem, yoksa yastıkları sakız gibi çiğneyerek mi rahatlasam, o da olmadı kollarımı mı dişlesem...

Yaptığım küçük çaplı araştırma sonucu tüm "Behzat Ç." fanlarının da bu bölümü aynı hisler içinde izlediğini gördüm. Tüm ekibi can-ı gönülden kutluyor, önümüzdeki sezon dizinin birtakım politik oyunlara kurban gitmemesini diliyorum. Bu arada dizinin ara verdiği iyi oldu. Oyuncular azıcık dinlensin. Zira herrr bölüm o kadar bağırmaya, ağlamaya, haykırıp ıkınmaya can mı dayanır? Sürekli birbirlerinin yüzüne manalı manalı bakan karakterlerden oluşsa ekip, tamam, rahat ama iki dakika rahat durmuyor ki bu arkadaşlar. Beş dakika sussalar altıncı dakikada ya Harun bağırıyor ya Behzat sinir krizi geçiriyor. Sürekli damarlar ortada.

Ayrıca ben Nejat lşler'den korkuyorum. Yani Ercüment'ten tabii ama öyle iyi oynuyor ki Nejat kardeş, artık gerçeğiyle kurgusu kafamda birbirine girdi. Sokakta görünce yolumu değiştiriyorum, o derece. "Law&Order" ya da "Criminal Minds" dizisi bile görmemiştir böyle hasta ruhlu katil. Peki ya Şuleye, yani Ayça Eren'e ne demeli? Bütün sezon, mıy mıy mıy mıy uyuttun bizi arkadaşım! Bundan sonra ben mıy mıy kızlara aynı gözle bakabilir miyim, ha, sorarım sana Ayça! Seni de alnından öpüyorum, bravo. Harun, kadınların büyük ahım aldın, bak onu da söyleyeyim. Ne kabahati vardı nişanlın kızcağızın? Selim'e bakın, gelmiyorum bile. Onu görmezden geliyorum. Sevgili Eda. Yani Seda Bakan. Sorarım sana: Madem öptürmeyecektin, neden bakıyorsun öyle mel mel? Hiç bilmez misin, öyle bakışmalardan sonra öpüşme gelir. Seni kınıyorum. Ayrıca Harun gibisini de bulamazsın, bak sana söylüyorum. İçi dışı bir insan bulmak zor bu devirde arkadaşım. Çok güzel dizi yaptınız, çok! 

MELİKE KARAKARTAl / Hürriyet Kelebek


Sezon finali böyle yapılır la...
Dün sabah televizyon kanallarının yöneticileri, saat 11.00 sıralarında gelen 15 dakikalık reytingleri görünce hafiften bir telaşlandılar. Bir an hatırlamakta güçlük çektiler ve "Star'a ne olmuş hayırdır?" filan dediler büyük ihtimalle küçük afallamanın ardından BehzatÇ, isimli küçük bir prodüksiyonun nasıl da buralara geldiğini hatırladılar.

Önceki gece Türk televizyonlarında belki de uzun zamandır ilk kez izleyici kazandı. Serdar Akar yönetiminde çekilen ve Emrah Serbes tarafından yazılan Behzat Ç. nefis bir sezon finaliyle izleyiciyi ekrana kilitledi. Üstelik işin en ilginç tarafı bir polisiye dizide ve sezon finalinde ana karakterlerden hiçbiri vurulmadı. Son saniyelerde kimse silaha sarılıp kan akıtmadı. Çünkü Emrah Serbes bir senaristin asıl görevinin seyirciden bir adım önde olmak olduğunu anımsayarak hepimizi hiç ummadığımız bir yerden vurdu. Gerçi ulusal kanalda yayınlandı ama hâlâ izlemeyenler olabilir. Finalin ne olduğunu yazmayacağım. Fakat hâlâ etkisi altındayım. Üzerimdeki genel etkinin Altıncı His filminin finalinde hissettiklerime yakın olduğunu söyleyebilirim.

Emrah Serbes'in büyük bir sabırla döşediği mayınların hepsinin üstüne basmış durumdayım ve şimdi tüm sezonu baştan izlemeyi planlıyorum. Gerçi Behzat Ç. sadece sezon finaliyle değil her şeyiyle televizyon yöneticilerine ders oldu. Bir dizinin arkasında durulduğu zaman, ısrarla yayınlandığı zaman nasıl başarılı olabildiğinin kanıtıdır Behzat Ç. Prodüksiyonu zayıf da olsa, binlerce TL harcanmasa da, İstanbul'da geçmese de iyi yazılmış bir işin seyirci tarafından yakalandığının kanıtıdır. Şimdi gelecek sezona daha da sağlam girecek Behzat Ç. Belli ki Emrah Serbes'in heybesinde anlatacağı daha çok hikâyesi var. Biz de izlemek için can atıyor olacağız. Ama umarım yapım şirketi prodüksiyona biraz daha yatırım yapar. Görsel kalite yükseltilir ve yan rollere seçilen arkadaşlara bir parça daha özen gösterilir. Çünkü hem Behzat, hem de dizinin arkasında durup bu başarıyı getiren seyirci bunu hak ediyor.

RAHŞAN GÜLŞAN / HaberTürk

BEHZAT Ç. DE ŞOK FİNAL
Behzat Ç.'de şok final STAR TV'de yayınlanan 'Behzat Ç.' dizisi önceki akşam yayınlanan bölümüyle sezona veda etti. Dizinin sezon finalinde yaşananlar izleyiciyi şoke ederken, dün gece sosyal medyanın da gündemi 'Behzat Ç.'ydi. Final bölümünde düşmanı Ercüment Çözer'i ağır abiden saklamak durumunda kalan Behzat Ç, bunun karşılığında kızının katilini öğrenmeyi umuyordu. Ağır abi ile tekrar anlaşan Ercüment Çözer, yıllardır kendisine kol kanat geren 'Memduh Başkan'ı tek kurşunla yere serdi. Ercüment, Memduh'un kendisini öldürmeye yeltendiğinin farkına vardığını ifade etti. izleyiciler için en büyük yıkım ise Şule oldu. Behzat'ın hayatına kızı Berna'nın ölümünden sonra aniden giren Şule'nin gerçek hikayesi ortaya çıktı. Şule meğer Behzat Ç.'nin yıllar önce birlikte olduğu Mine'nin yani kendisinin çocuğuymuş. Şule, başkomiserin terk ettiği annesi Mine intihar edince kendini Behzat' ı, yani babasını bulmaya adamış. Ercüment Çözer, helikopterle kaçmadan önce verdiği sözü yerme getirdi ve "kızma git" notuyla Behzat Ç.'yi Berna'nın mezarına yönlendirdi. Kızının mezarının üzerinde elleri ve ayakları bağlanmış Şule yatıyordu.

KIRILAN BURNUN İNTİKAMI
Geçmişe yapılan flashback'lerle Behzat Ç. ve Ercüment Çözer arasındaki ilişki de ortaya çıktı. Bir gece içkili yakalanan ve alkol kontrolü için üflemeyi reddeden Ercüment Çözer, tesadüfen yoldan geçen Behzat Ç.'nin dikkatini çekmiş ve başkomiser ona yumruk atarak burnunu kırmıştı. Bu duruma öfkelenen Ercüment, adamlarını göndererek Behzat'ı aldırmaya çalışırken beklenmedik bir şey olmuştu. Şule, kardeşi Berna'yı gece kulübünün çatısından aşağıya atarak öldürmüş ve böylelikle Behzat Ç.'ye olan öfkesini dindirmeye çalışmıştı. Ercüment Çözer'in adamları görüntülerden Şule'yi yakalamış ve Ercüment onu hem tehdit edip hem de para vererek kandırıp Behzat Ç.'nin yanma göndermişti. Tüm bu olayları kızının mezarı başında elleri ve kolları bağlı şekilde kendisine "Baba" diye hitap eden Şule'nin sözleriyle öğrenen Behzat Ç., elindeki silahı çene altına dayayarak ateş etti ancak silahında kurşun kalmamıştı. Ercüment'in Behzat'ın üzerine yıktığı suçla ve onun evinde kaldığını gösteren delilleri polise ve Savcı Esra'ya yollaması olayları daha da içinden kılmaz bir hale soktu. 

EVRENSEL