'Havalı gözükürüm ama hiç öyle değilim.'

'Havalı gözükürüm ama hiç öyle değilim.'
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
'Havalı gözükürüm ama hiç öyle değilim.'

Hakan Hatipoğlu, yakışıklılığı ve sempatikliğiyle kısa sürede pek çok seyircinin beğenisini kazandı. Ardından çok sayıda oyunculuk ve sunuculuk teklifi alan Hatipoğlu, tercihini Star TV'nin sıradışı polisiyesi "Behzat Ç."den yana kullandı. Başrolünü Erdal Beşikçioğlu'nun oynadığı ve Ankara'da çekilen dizide Komiser Selim karakterini canlandıran Hatipoğlu, kendisine pek benzemeyen bir karakteri canlandırdığım anlattı.

- Dizi teklifi geldiğinde ne hissettiniz?

Çok heyecanlandım. Polis olmak ve silah taşımak çok güzel ve heyecan verici duygulardı. Şu an yayında olan başka bir diziye gidiyordum, Harika Uygur'un katkıları ve hislerimle hareket ederek "Doğru proje budur" dedim. Çok da mutluyum. Polisiye yani aksiyon olması, yapımcıların ve cast direktörünün yaklaşımı ve tabii Ankara'da çekilecek olması beni cezbetti. Hızlı geçen görüşmeler sonucunda, 20 dakikada beraber çalışmaya karar verdik.

- Nasıl bir karakteri canlandırıyorsunuz? Benzeyen yönleriniz var mı?

Komiser Selim'i canlandırıyorum. Selim, cinayet masasının acemi, havalı ve bir şeyleri ispatlamaya çalışan ama bir türlü olmak istediği gibi olamayan bir polis... Ben de gerçek hayatımda havalı gözükürüm ama değilimdir. Kimseye yüksekten bakmam. Mesela kapıcımızın evinde çok yemek yemişimdir. Ama Selim biraz kibirli ve bir şeyleri ispatlama derdinde.

- Rolünüze nasıl hazırlanıyorsunuz?

Dizimizde oynayan Haluk Cömert bana bu konuda çok yardımcı oluyor. Senaryoyu gelir gelmez okurum. Sonrasında repliklerimi çalışırım. Set günü de daha yoğun bir çalışma yaparım.

- Çekimler sırasında ilginç olaylar yaşıyor musunuz?

Ya ilginç derken şöyle bir olay anlatayım; "Behzat Ç."yi canlandıran Erdal Beşikçioğlu çok büyük bir oyuncu. Geçen gün bir sahnemiz vardı, Behzat Ç. bir gence sorgu yapıyor ve çocuk bir kıza tecavüz etmiş, sanırım kızın adı da Behzat Ç.'nin kızını adıyla aynı. Yani Behzat Ç.'nin gözü dönmüş durumda. Tabii Behzat Ç. sorgu odasında çocuğu haşat ediyor, masaları duvarlara vuruyor. Ben de rol gereği "Amirim sakin olun" diye sorgu odasına gireceğim. Rejiden "İçeri gir" diye komut geldi ama içeriden öyle sesler geldi ki resmen korkudan giremedim. Yani dayak yerim falan diye dü şündüm herhalde. Erdal abi büyük adamsın.

- Aşk hayatınız nasıl gidiyor, yarışmada tanıştığınız nişanlınız Gizem Akın sizin diziyle başlayan yoğunluğunuzdan şikayetçi mi?

Uzağız ama özlemimiz artıyor, bu çok güzel bir duygu. Aşkımız gittikçe büyüyor. Onu çok seviyorum. Aramızdaki mesafe ilişkimizi olumlu etkiliyor. Araya mesafe girmesi, özlem girmesi nişanlım Gizem'le ikimizi birbirimize daha da bağladı. Açıkçası çok mutluyuz.

- Dizi dışında neler yapıyorsunuz? Spor yapıyorum ve profesyonel olarak sutopu oynuyorum. Hayatımın en önemli önceliklerinden biri sutopu... Bir marka ile Türkiye'yi geziyorum ve gençlerle buluşuyoruz. Bunlar bana çok keyif veriyor. Gizem'le vakit geçirmek ve tabii ki yavaş yavaş evlilik hazırlıkları... Allah'ın izniyle yaza evleniyoruz herkesi bekleriz.(Gülüyor)

- Şu anda ilgilendiğiniz farklı projeleriniz var mı?

Birkaç sunuculuk teklifi aldım. Değerlendiriyorum, hatta sonuçlandırmak üzereyim. Esasında sunuculuk, istediğim ve yapabileceğim bir iş. Acun (llıcalı) Bey'den çok şey öğrendim. Kameraya alışığım ve insanlarla konuşmayı, program yönetmeyi severim. Yakında beni sunuculuk yaparken TV'de görebilirsiniz, hazırlıklı olun.

Milliyet Televizyon - Gülcan Tarımoğlu