'İzleyici Behzat Ç'yi özledi'

'İzleyici Behzat Ç'yi özledi'
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
'İzleyici Behzat Ç'yi özledi'

Cuma günü vizyona girecek olan 'Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm' filminde birlikte rol alan iki sevgili; Canan Ergüder ile Tardu Flordun, ilk kez HT MAGAZİN'e konuştu

FİLMDEKİ KÜFÜRLER 'BİP'SİZ

TARDU FLORDUN: Romanda Red Kit karakterinden de çok etkilenmiştim. Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm'ün senaryosunda Red Kit'e daha az yer verilmişti. Teklif alınca heyecanlandım, elimden geleni yapmaya çalıştım.

CANAN ERGÜDER: İzleyici Behzat Ç.'yi özledi, o nedenle filmi izlemeli. Filmde 108 dakika boyunca bitmeyen bir aksiyon ve kahkaha vaat ediyoruz. Bir de sinema olduğu için daha fazla özgürlük var, küfürler 'bip'siz.

 TARDU FLORDUN: 10 yıl önce sadece oyuncular dizilerde olsun diyordum. Şimdi anladım ki, sokaktan geçen insanlar oyuncu olabiliyor. Yapımcıların genç yetenekleri keşfetmek için kafelere değil, tiyatrolara gitmesi lazım.

'CANAN'IN CAM GİBİ YÜREĞİ VAR'

TARDU FLORDUN: İlişkimizi gözlerden uzak yaşamamız bizim tercihimiz. İlişkimizi anlatırsak onu koruyamayız gibi geliyor bana. Hayata ve tüm tepki duyduğumuz şeylere karşı yine hayata bağlanma nedenimiz bu ilişki.

CANAN ERGÜDER: Tardu'yu sevmeyi seviyorum. Bu kadar kırılgan olmasını istemiyorum; çünkü çok üzülüyorum. Ona çok büyük hayranlık besliyorum. İnsanlar ona doğru bir şekilde yaklaştığında kendini açabilen bir insan.

TARDU FLORDUN: Ben uğraşılması kolay biri değilim. Canan, en başta bu yüzden ona saygı duymama neden oluyor. Cam gibi bir yüreği var. Kırılgan ve buna rağmen hâlâ umutlarını benden çok yüksek yaşıyor.

Tardu mordun filımde Red Kit adlı katili canladiriyor.  Kısa boylu, sarı saçlı, yeşil gözlü ama sahneye, beyazperdeye ve ekrana çıktığında devleşen bir oyuncu Canan Ergüder. Dikkat çekmek için çaba harcamıyor ama size doğru ilk adımını attığında zarafetiyle büyülüyor. Tardu Flordun, yakışıklı ve başarılı bir oyuncu. Bir süredir ekranlardan uzak ama sinema filmleriyle adından söz ettiriyor. Bu ikili cuma günü vizyona girecek olan 'Behzat Ç: Seni Kalbime Gömdüm' filminde birlikte rol alıyor. Filmde, Ergüder'i Behzat Ç.'nin sevgilisi Savcı Esra, Flordun'u ise lakabı Red Kit olan bir seri katil olarak izleyeceğiz. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde film izledikten sonra üç yıldır gözlerden uzak bir ilişki yaşayan ikiliyle, İzzet Çapa'nın mekânı Beyrouth Cafe'de buluştuk.

Aslında Savcı Esra diye bir karakter Emrah Serbes'in 'Behzat Ç: Bir Ankara Polisiyesi' kitabında yok. Siz diziye yan karakter olarak girip başrol olmayı nasıl başardınız?

Canan Ergüder: Türk dizilerinde her şeyi doğru yapan, erkeğinin arkasında duran ve ona hizmet eden kadın karakterler var. Esra kendi ayaklarının üzerinde durabiliyor. Hata da yapabiliyor. Karakteri yaratırken yazarlarımız fikirlerimi söylememe izin verdiler. Birlikte hatalarıyla sevilen ve başka bir şekilde saygı duyulan bir karakter yarattık. Önümüzdeki bölümlerde Esra'yı sadece Behzat'a hizmet ederken izlemeyeceksiniz. Onun da hayatı anlatılacak.

Dizinin bir sinema filmi olacağını duyduğunuzda ne hissettiniz?

Tardu Flordun;
Romanı okuduğumda Red Kit karakterinden de çok etkilenmiştim. Bana bu rolü teklif ettiklerinde heyecanlandım. Senaryoda Red Kit'e yer verdikleri ölçüde elimden geleni yapmaya çalıştım. Serdar Akar ve ekibiyle çalışmak çok keyifliydi.

Ergüder: Zaten kitabı ilk okuduğumda film olması gerektiğini düşünmüştüm. Çünkü çok sinematografik bir dili vardı. Çekimler de hızlı oldu. Zaten avantajlıydık, bir yıldır oynadığımız karakterlerdi. Tardu herkesi tanıdığı için onun için de kolay oldu.

Bu film izleyiciye ne vaat ediyor?

Ergüder: izleyici Behzat Ç.'yi özledi, o nedenle izlemeli. Filmde 108 dakika boyunca bitmeyen bir aksiyon ve kahkaha vaat ediyoruz. Behzat Ç filmi eğlenmek için izlenmeli. Bir de sinema olduğu için daha fazla özgürlük var. Küfürler bip'siz.

Behzat Ç. nasıl fenomen oldu?

Flordun: Çünkü bir Türk dizisinde ilk defa bir jönden anti-kahraman yaratıldı. Çevresindeki karakterler ona hizmet etmeye başladı ve organik bir iş oldu.

Ergüder: Bu dizide ekip ruhu var. Sanırım bu yayıldığı için kimyası yüksek bir iş ortaya çıkıyor. Çok içten.

Tardu Flordun, filmde Red Kit adlı bir seri katile hayat veriyor. Tardu Bey, sizin dizilerde oyuncuların yer alması gerektiğiyle ilgili bir görüşünüz var ve yıllardır bunu dile getiriyorsunuz. Ancak son yıllarda çok sık "Bir kafede otururken keşfedildim" diye açıklamalar okuyoruz. Siz bu modayı neye bağlıyorsunuz?

FLORDUN:
Çünkü gerçek zekâ değil, kurnazlık prim yapıyor. Umarım bu moda uzun sürmez. 10 yıl öncesinde sadece oyuncuların dizilerde olmasını söylüyordum. Şimdi anladım ki, sokaktan geçen insanlar oyuncu olabiliyor. O zaman ben de diyorum ki, al onu kullan ama tek projelik olsun.

ERGÜDER: Eğer birisi sadece güzel bir görüntü nedeniyle oyuncu oluyorsa, ben oyuncu olarak neye hizmet ediyorum. Kadınlar o zaman sadece bakılası bir obje oluyor. Kadınların bunu kendilerine yaptırtmaması lazım.

FLORDUN: Geçmişte oyuncunun mürekkep yalaması önemliydi. Şimdi önemi yok. Yapımcıların genç yetenekleri keşfetmek için kafelere, alışveriş merkezlerine değil tiyatrolara gitmesi lazım. Aradıkları yetenekleri kafelerde bulamazlar.


Habertürk