TV yazarlarının gözüyle Behzat Ç.

TV yazarlarının gözüyle Behzat Ç.
Giriş Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
Güncelleme Tarihi : 08.04.2013 - 11:00
TV yazarlarının gözüyle Behzat Ç.

BEHZAT Ç.'YE VURULMUŞ DURUMDAYIM!

'EZEL' tarikatıyla başı bir türlü hoşlaşmamış biri olarak belamı bulmuş ve 'Behzat Ç.'ye vurulmuş durumdayım. Akbabasından Hayalet'ine, Harun'undan Savcı Hanun'ına herkes mi bu kadar yerini bulur ve rolüne yakışır... "Hayatımda izlediğim en güzel dizi" diyen yerli dizilerle arası bozuk internet gençliğine hak vermemek elde değil. Baygın durumdaki TV izleyicisini, su katılmamış Serdar Akar tokatlanyla kendine getiriyor bu dizi.

Evlerden uzak Başkomiser Behzat Ç. rolüyle çıtayı az görülen bir yere çeken Erdal Beşikçioğlu'nun kara enerjisi ekran çatlatan türden. Ağabey rolündeki Ege Aydan'la sergiledikleri med-cezir ilişki deseniz izlemeye doyulur gibi değil. Böylesi marjinal bir cazibe yaratmayı başaran usta ekipteki herkesi kutluyorum. Ankara'nın bu bol 'bipli' yüzü kesinlikle kaçmaz.

Sevim Gözay / Akşam


BEHZAT Ç. YENi FENOMEN

Star’ın yeni dizisi ‘Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi’ bana göre şu yeni yayın döneminde ekrana gelen en iyi yapım. Haa reyting meyting o işler belli olmaz. Ama ‘zeka düzeyi’ ile farkını ortaya koydu. Şimdi gelelim ayrıntılara.

İçimizden biri olmuş
Genel geçer bir laftır; içimizden biri. Behzat Ç. izlerken “Ya ben de böyle davranıyorum” dedirten kareler var. Yazar, Türk polisi psikolojisini, tipleri vs. iyi tanıyor. Anladığım kadarıyla kitapta yer alan karakterler diziye iyi yansıtılmış. Tavırlar, diyaloglar...

Dizi fazla kaliteli kalabilir mi?
Bu diziyi hanımlar pek izlemez. Yani aşk meşk, çocuk aldırma, entrika vs. dizilerinden değil. Onlara biraz  büyük gelir. Yani evdeki teyzeyi, gelini, kayınvaldeyi açmaz! Kanal buna göğüs gerebilir mi? Bilemem. Ama  kendi izleyicisini yakalayacak ‘kült’ olmaya aday bir dizi.

Polis içinde çekişme
Behzat Ç. polis teşkilatı içindeki çekişmelere de gönderme yapıyor. TEM ile İstihbarat arasında mesela. Tam da ‘diyalogları’ ile. Bakalım bu teşkilatı rahatsız edecek mi?

                                                                                                                                                                                                                 Sina Koloğlu
/ Milliyet


ŞİVELERİ SAYMAZSAN TAMAMDIR!


Behzat Ç; Bir Ankara Polisiyesi” isimli yeni dizi pazar gecesi Star TV ekranında görücüye çıktı. Emrah Serbes’in kaleminden çıkan bir roman kahramanı olarak “Behzat Ç.” bugüne kadar diziye uyarlanmış edebiyat eseri olarak en hızlı yol alan çalışma oldu...

 Bir kitap bir bölüme sığdırıldı. Bu hız iyi. Düşünsenize Yaprak Dökümü gibi beş sezona filan uzadığını. “İyi de romanı bu kadar hızlı bitirince yeni bölümlerde ne yapacaklar?” diyenler oldu. Sakin olmakta fayda var. Behzat uzun süre hayatımızda olacak gibi görünüyor; reytingler (AB izleyici grubunda zirveye oturdu) bir enayilik yapmazsa tabii... İlk bölümün günahı olmaz derler, zaten fazla da günah yoktu yazacak.

                                                                                                                                                                                                                Mesut Yar / Posta


İzleyici Behzat Ç' ye umarım sahip çıkar.


 Eli yüzü düzgün bir polisiyemiz oldu sonunda... Star TV'nin yeni dizisi "Behzat Ç."den bahsediyorum. "Behzat Ç.", genç yazar Emrah Serbes'in "Her Temas İz Biralar" ve "Son Hafriyat" adlı romanlarının baş karakteri. İlk bölümden izleyeni yakaladığına eminim.

Reyting listesi internetteki yorumların aksini söylese de İstanbul'un köşklü, korumalı, aptal aşık karakterlerinden sıkılanlara ilaç gibi geldiği ortada. Erdal Beşikçioğlu, yine konuşturuyor oyunculuğunu. Canan Ergüder savcı rolünde sırıtmıyor.
Beşikçioglu'nun kızını canlandıran Hazal Kaya, sevgilisini oynayan Harun Tekin de öne çıkmış. Oyuncu kadrosu iyi... İlk bölüm sinema filmi tadında heyecan verdi, arkası da gelir diye düşünüyorum.                                                                                                                                                                                                
                                                                                                                                                                                                                Tarık Yılmaz / Sözcü